Mobilitat impulsa un nou carril d’autobús al Raval que millora l’agilitat de les línies K2 i D

Mobilitat impulsa un nou carril d’autobús al Raval que millora l’agilitat de les línies K2 i D

L’actuació, que ha tingut lloc al carrer Eduardo Ferrández García, pretén fer encara més competitiu el transport públic i aconseguir que més persones s’animen a utilitzar-lo, així com reduir les emissions contaminants del municipi


La regidora de Mobilitat, Esther Díez, acompanyada del gerent d’Autobusos Urbans, Ángel Luis Andreu, ha presentat el nou carril d’autobús que s’ha instal·lat a l’inici i al final del carrer Eduardo Ferrández García al barri del Raval. Una actuació, que segons ha explicat la regidora, “pretén millorar l’agilitat de les línies més utilitzades a Elx com són la K2 i la D”.

Segons les dades facilitades per Díez, 801.000 passatgers van fer ús de la K2 entre abril i desembre de 2019 mentre que 1,7 milions d’usuaris van optar per la D.

L’objectiu és fer encara més competitiu el transport públic i aconseguir que més persones s’animen a utilitzar-lo, així com reduir les emissions contaminants del municipi, que segons ha recordat la regidora “el 80% dels casos provenen del vehicle privat”.

“Aquest servei, per tant, beneficiarà els milers d’il·licitans i d’il·licitanes que diàriament utilitzen el transport públic”, ha assenyalat la regidora; que a més, ha destacat que aquestes obres han comptat amb una inversió de 64.500 euros. Un pressupost que també engloba altres actuacions com la parada que es va executar a l’Avinguda de la Universitat Miguel Hernández o l’adequació d’una parada d’autobús per a la línia H a l’entorn de la Policia Local.

La regidora de l’àrea, Esther Díez, fa una crida a la població perquè continue apostant per aquest vehicle que compleix amb tots els protocols sanitaris com la reducció de l’aforament fins al 75%, a més d’una adequada ventilació

La regidora ha incidit en què continuaran treballant fins a arribar als 110.000 euros que inclou l’estratègia Edusi per crear nous carrils al municipi. A més, la regidora ha avançat que s’està gestionant la creació d’un nou tram de carril bus a Porta d’Alacant, que serà la prolongació del que s’està duent a terme en aquests moments al carrer Nostra Senyora de la Cabeza per a les línies H i J.

Díez ha fet una crida a la població perquè continue apostant per la sostenibilitat i ha assegurat que el transport públic és segur ja que compleixen tots els protocols sanitaris com la reducció de l’aforament fins al 75%, a més d’una adequada ventilació.

Per la seua part, Andreu ha assegurat que “el nou carril possibilita una major agilitat de l’autobús i major accessibilitat per part de l’usuari”. “Es permet eliminar l’acumulació de vehicles i millorar la circulació d’aquests”, ha indicat el gerent.


Nuevo Carril bus Raval