Comencen les obres del bloc quirúrgic de l’Hospital General per a habilitar un total de 13 nous quiròfans

Comencen les obres del bloc quirúrgic de l’Hospital General per a habilitar un total de 13 nous quiròfans

L’alcalde, Carlos González, explica que l’actuació compta amb un pressupost de més d’11 milions d’euros que se sumen als més de 14 que la Conselleria de Sanitat ja ha invertit en la reforma i modernització del centre sanitari


El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, acompanyats per l’alcalde d’Elx, Carlos González, i el director del centre hospitalari, Carlos Gosálbez, han assistit a Elx a l’inici de les obres del nou bloc Quirúrgic de l’Hospital General. També han sigut presents en la visita la regidora de Sanitat, Mariola Galiana; el regidor Felip Sànchez i altres autoritats sanitàries.

“La construcció del nou bloc quirúrgic compta amb un pressupost de més d’onze milions d’euros que se sumen als més de 14 que la Conselleria de Sanitat ja ha invertit en la reforma i modernització de l’Hospital General d’Elx”, ha declarat l’alcalde, que ha agraït a Ximo Puig per l’aposta del Consell per la millora de la sanitat pública a Elx. “Durant l’anterior mandat i el present, el Consell i l’Ajuntament hem abordat actuacions de gran envergadura i altres menors en matèria sanitària. És a dir, alhora que hem reformat xicotets consultoris de les pedanies, s’està duent a terme la reforma de l’Hospital General Universitari d’Elx amb una inversió de més de 25 milions d’euros, la qual cosa permet posar en el segle XXI un hospital que estava totalment abandonat pels anteriors governs”.

En aquesta línia, Puig ha declarat que “és un hospital que em va impressionar en la primera visita que vaig fer pel mal estat d’alguna de les seues plantes. Era un hospital abandonat durant dècades i les inversions que estem duent a terme estan dignificant un espai hospitalari que té uns professionals extraordinaris, als quals hui he pogut donar les gràcies pel treball immens que estan realitzant durant la pandèmia”.

El president ha aprofitat la visita a l’Hospital General per a reunir-se amb les persones expertes del Servei de Microbiologia del centre hospitalari que estan treballant en la seqüenciació del SARS-Cov-2.

“Les inversions que estem duent a terme estan dignificant un centre hospitalari abandonat durant dècades i que té uns professionals extraordinaris”, ha assegurat el president de la Generalitat, Ximo Puig

El nou bloc quirúrgic suposarà una modernització absoluta del tot l’espai quirúrgic, a més, permetrà incrementar l’activitat quirúrgica.

“L’Hospital General d’Elx és un referent a la Comunitat Valenciana i compta amb uns professionals d’una extraordinària vàlua”, ha assenyalat Ximo Puig.

Tretze quiròfans i àrees annexes

L’obra que hui comença i el final de la qual està previst per al segon semestre de 2023 contempla l’execució d’un nou volum sobre el bloc nord existent. En aquest nou element, de dues plantes, es distribueix el nou Bloc Quirúrgic amb tretze quiròfans i totes les seues àrees annexes.

A la primera planta se situaran 13 quiròfans (1 d’ells híbrid), una Unitat de Recuperació Post Anestèsica (amb 20 boxs per a adults i dos boxs pediàtrics), zona de suport de quiròfans, zona de suport logístic i zona de personal (magatzems, despatxos, lavabos, etc ).

A més, la ubicació d’aquesta actuació a l’entorn del Palmerar ha requerit prestar especial atenció a la integració paisatgística del conjunt respectant un entorn de gran valor patrimonial.

Segon centre de salut per a Altabix

L’alcalde ha aprofitada la visita del president de la Generalitat i de la consellera de Sanitat per a demanar-los “que s’acceleren els tràmits per a licitar el segon centre de salut d’Altabix, que per a nosaltres és una actuació estratègica”. Una actuació que s’espera siga una realitat en l’actual legislatura.

“Gràcies president en nom de la ciutat per haver-te pres de debò la que és una de les principals prioritats per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania com és l’atenció sanitària”, ha conclòs l’alcalde, que ha afegit que “al costat d’això, continuarem reclamant a la Generalitat actuacions per a continuar millorant els serveis públics bàsics”.