Elx es converteix en referent nacional de qualitat en serveis i empreses del sector turístic amb 47 distintius de qualitat SICTED

Elx es converteix en referent nacional de qualitat en serveis i empreses del sector turístic amb 47 distintius de qualitat SICTED

El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Elx, Carles Molina, i el director general de Turisme, Herick Campos fan lliurament d’aquests reconeixements


El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Elx, Carles Molina, i el director general de Turisme, Herick Campos, han entregat al Centre de Congressos els distintius SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí) a un total de 47 empreses i serveis d’Elx. Aquests distintius estan promoguts per l’Institut de Turisme d’Espanya (TURESPANYA) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

El regidor de Turisme ha explicat que “SICTED és el reconeixement de l’esforç que fan aquestes empreses perquè Elx siga un destí d’excel·lència. Quan arriben els nostres visitants i la gent que vinga de fora podran gaudir i veure un servei de qualitat turístic”.

A més, Molina ha assegurat que “aquests guardons reforcen Elx com a destí. Encara que ara no hi haja visitants, Elx continua sent una ciutat primordial. Hem de cuidar el municipi perquè Elx continue estant en el mapa de les ciutats turístiques i que quan arribe una altra vegada la normalitat puguem gaudir de tots els serveis de qualitat que ofereix la nostra ciutat”.

Herick Campos: “Darrere de l’acte de hui hi ha una gran faena feta per l’equip tècnic de l’ajuntament, d’una aposta política del govern municipal per la qualitat turística reconeguda, estandarditzada i certificada pel SICTED”

Entre les empreses i serveis distingits es troben les quatre oficines de turisme del terme municipal, el Centre de Visitants, sis platges, el Centre de Congressos Ciutat d’Elx, restaurants i cafeteries, museus i centres d’interés visitable, empreses de transport turístic, empreses de turisme actiu, empreses d’allotjament, cellers, comerços, taxis i organitzadors professionals de congressos.

Herick Campos ha indicat que “darrere de l’acte de hui hi ha una gran faena feta per l’equip tècnic de l’ajuntament, d’una aposta política del govern municipal per la qualitat turística reconeguda, estandarditzada i certificada pel SICTED”.

Carles Molina: “Hem de cuidar el municipi perquè Elx continue estant en el mapa de les ciutats turístiques i que quan arribe una altra vegada la normalitat puguem gaudir de tots els serveis de qualitat que ofereix la nostra ciutat”

Per la seua part, Campos ha afirmat que “volia agrair als empresaris que facen un esforç per tindre el SICTED i mantindre’l, perquè no és fàcil. Comporta un treball addicional de gestoria, de certificació, de comprovació. Però també és bo per a ells, per això, anime a totes les empreses relacionades amb el món del turisme al fet que el coneguen.”

Elx és un destí SICTED des de l’any 2012, i s’ha convertit en el primer municipi a unir-se al projecte SICTED a la província d’Alacant i un dels primers a la Comunitat Valenciana. Visitelx és l’ens gestor de SICTED. El seu principal objectiu és augmentar la satisfacció dels turistes que ens visiten i fomentar la fidelització d’aquests.

Turisme Comunitat Valenciana coordina aquest projecte a la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d’Alacant, entitat que presta els serveis d’assistència tècnica, i té com a objectiu la implantació d’un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits dins d’una mateixa localitat. Aquest mètode de gestió està basat en la millora contínua i té com a finalitat última la satisfacció del client.


Diplomas SICTED-00002