La consellera de Sanitat es compromet a donar suport al futur Institut de Neurodesenvolupament

La consellera de Sanitat es compromet a donar suport al futur Institut de Neurodesenvolupament

Ana Barceló, acompanyada pel regidor de Drets Socials, Mariano Valera, i per la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, ha visitat aquest matí la Fundació Salut Infantil


La consellera de Sanitat, Ana Barceló, que ha conegut de primera mà, aquest matí, el projecte de l’Insitut de Neurodesenvolupament Gènesi de la Fundació Salut Infantil, s’ha compromés a ser una de les seues valedores en l’àmbit de la Generalitat Valenciana. Després de sentir detingudament les explicacions del president de la fundació, el doctor Fernando Vargas; del vicepresident, Antonio Ruiz; i de la directora, Jéssica Piñero; Barceló es va mostrar “encantada” pel projecte i decidida fermament a “donar suport per a aconseguir els fons necessaris per a la seua construcció”.

El regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, que va acompanyar la consellera en la seua visita a la fundació, al costat de la regidora de Sanitat i Cooperació, Mariola Galiana, i de la directora territorial de Sanitat, Carmen Llinares, va insistir en la projecció del futur institut. Segons Valera es tracta de “un projecte social complet, un projecte de ciutat i de servei a la ciutadania”. L’institut comptarà amb atenció precoç de 0 a 16 anys, un centre d’investigació i les aules infantils d’educació inclusiva.

El projecte, que se situarà a la zona de l’Hort de Trabalon gràcies a la cessió d’aquest per part de l’Ajuntament d’Elx, comptarà amb atenció precoç de 0 a 16 anys, un centre d’investigació i aules infantils d’educació inclusiva

L’institut de la fundació se situarà en terrenys cedits per l’Ajuntament d’Elx, situats a la zona de l’Hort de Trabalon, al costat de la carretera Elx-Santa Pola. L’edifici, concebut com un gran espai obert, diàfan, en el qual tants els xicotets usuaris com les seues famílies podran estar sense traves; ha sigut dissenyat per l’estudi il·licità d’arquitectura ARN. El projecte està pràcticament acabat i des de la fundació es treballa intensament a aconseguir els fons necessaris. Barceló s’ha mostrat molt interessada en el fet es compte amb el suport dels fons de la Generalitat, en saber que aquest institut està directament relacionat amb la Conselleria de Polítiques Inclusives, que subvenciona l’atenció precoç, amb la de Sanitat a través del programa que realitza la fundació a l’Hospital General Universitari d’Elx, i la d’Universitats pels treballs de recerca en curs i els treballs futurs.

Barceló va subratllar que “a la Fundació Salut Infantil, no sols l’avala el seu treball amb l’atenció precoç directa als usuaris, sinó també el que desenvolupa junt a diverses universitats”. A més va lloar “la fortalesa” d’aquesta institució que, amb escassos recursos, no ha defallit en aquest moment de crisi sanitària, ha sabut adaptar-se i ha continuat amb el seu projecte de l’Institut de Neurodesenvolupament”. Va afegir: “És un equip digne d’admiració”.