La Generalitat llança les primeres ajudes Anticovid per a autònoms i pimes de l’hostaleria, l’oci, el turisme i les activitats artístiques

La Generalitat llança les primeres ajudes Anticovid per a autònoms i pimes de l’hostaleria, l’oci, el turisme i les activitats artístiques

Es tracta d’un primer paquet d’ajudes del Fons Social Europeu que gestiona el Consell dins del Pla RESISTIR, i suposa per a la província d’Alacant una quantitat econòmica de 32,7 milions d’euros amb l’objectiu de mantindre els llocs de treball afectats per la crisi


El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica amb data de hui, dimarts 2 de febrer, les primeres ajudes dirigides al manteniment de l’ocupació en pimes i autònoms afectats per la crisi de la Covid. Es tracta del primer dels tres paquets d’ajuda emmarcats en el Pla RESISTIR anunciat pel Consell.

Son les ajudes del programa del Fons Social Europeu, gestionat per la Generalitat, destinat al manteniment de l’ocupació afectada per la crisi, i suposa una quantitat econòmica de 80 milions d’euros, dels quals 32,7 corresponen a la província d’Alacant.

Les ajudes poden sol·licitar-se a partir del pròxim dijous dia 4 fins al 17 de febrer a través de la seu electrònica de la Generalitat: http://www.labora.gva.es/es/empreses/busque-ajudes-subvencions/ajudes-foment-de-l-ocupacio i es resoldran per ordre d’entrada fins que s’esgoten els fons. Els beneficiaris són pimes i autònoms d’un total de 25 sectors seleccionats, entre els quals trobem l’hostaleria, la restauració, les agències de viatge, l’oci i les activitats artístiques.

El decret ha sigut publicat hui en el Diari Oficial de la Generalitat i les ajudes poden sol·licitar-se a partir del dijous a través de la seua seu electrònica

En el cas de les pimes, la quantia de les ajudes es concreta en 600€ per treballador a jornada completa i 300€ si es tracta de mitja jornada, i per als autònoms en una ajuda de 600€. En tots dos casos s’eximeix al beneficiari d’estar al corrent amb les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, afirma que “les ajudes publicades hui estan destinades a donar suport als sectors més castigats per la pandèmia, com són l’hostaleria, la restauració, les empreses d’oci, les agències de viatge o les activitats artístiques, entre altres sectors”.

Aquest primer programa d’ajudes pot beneficiar a Elx a més de 5.000 negocis i suposa per a les pimes 600€ per treballador i 600€ per als autònoms

Segons González, “és una bona notícia per al teixit productiu d’aquesta ciutat perquè suposa una ajuda important per als diferents negocis i les activitats professionals, i a més, són ajudes complementàries amb altres dos paquets d’ajudes que la Generalitat està ultimant a través d’un segon programa d’ajudes directes, denominat Parèntesi, i un tercer programa de préstecs de l’Institut Valencià de Finances en condicions molt favorables”.

Les ajudes publicades estan dirigides específicament al manteniment dels llocs de treball, i segons el parer de l’alcalde, “es tracta d’una decisió per salvar negocis i ocupacions, i ajudarà milers d’autònoms i pimes a superar la crisi en millors condicions.

Altres ajudes compatibles

Aquest primer paquet d’ajudes forma part del programa general anunciat per la Generalitat sota la denominació Pla RESISTIR i és compatible amb els altres dos programes que ho integren: programa PARÈNTESI i línies bonificades de l’Institut Valencià de Finances per al sector HORECA (Hotels, Restaurants i Cafeteries).

El programa PARÈNTESI es finança amb el Fons de Cooperació impulsat per la Generalitat en consens amb Diputacions i Ajuntaments i suposa per a Elx una aportació de quasi 1 milió d’euros per poder gestionar 6,2 milions d’aquest fons comú.

Per la seua part, la línia bonificada de l’IVF suposa habilitar préstecs al sector HORECA en condicions molt avantatjoses, amb la finalitat de pal·liar els problemes transitoris de solvència a causa de la crisi. Són préstecs entre 15.000 i 750.000€ a un interés del 0,5% i amb un 30% del capital no reembossable, és a dir, a fons perdut. El termini de devolució del 70% restant és de 5 anys amb un de manca, i el termini de sol·licitud queda obert fins al 15 de juny.