La regidora d’Educació recolza la iniciativa de la Xarxa Vives amb la qual estudiants de dos instituts d’Elx debatran sobre temes polítics i d’actualitat

La regidora d’Educació recolza la iniciativa de la Xarxa Vives amb la qual estudiants de dos instituts d’Elx debatran sobre temes polítics i d’actualitat

Els pròxims dies 23 i 24 de febrer deu instituts competiran a la Universitat d’Alacant (UA) i a la Universitat Miguel Hernández (UMH) on els oradors dels equips classificats hauran de defensar la seua posició sobre una qüestió


La regidora d’Educació, María José Martínez, ha recolzat la iniciativa de la Lliga de Debat Universitària, organitzada per la Xarxa Vives, en la qual estudiants de dos instituts d’Elx debatran sobre temes polítics i d’actualitat.

En total seran deu els centres educatius que competiran a la Universitat d’Alacant (UA) i a la Universitat Miguel Hernández (UMH) els pròxims dies 23 i 24 de febrer. Totes dues universitats formen part d’aquesta activitat en la qual els oradors dels equips classificats hauran de defensar la seua posició a favor o en contra d’una qüestió. En el cas d’enguany el tema serà: “És compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient?”.

La regidora ha explicat que en la iniciativa participaran estudiants de 4t d’ESO, de batxillerat i de cicles formatius procedents de centres públics i privats d’Aragó, de la Comunitat Valenciana, d’Andorra, de Catalunya i de les Illes Balears.

A més, les sessions es disputaran en sales virtuals, i tindran una duració màxima de 16 minuts, dividits en torns d’intervenció de 2 minuts. Cada equip representarà la seua universitat i estarà format per un mínim de 2 i un màxim de 6 membres, a més del capità o de la capitana.

Martínez desitja sort als participants i mostra la seua satisfacció i orgull per la intervenció dels dos centres educatius de la ciutat en aquesta activitat que té com a objectiu millorar l’expressió oral

D’una banda, a la UA participaran 30 alumnes de secundària i de batxillerat de l’IES Altaia d’Altea (la Marina Baixa), IES Pare Vitòria d’Alcoi (l’Alcoià), IES Enric Valor de Castalla (l’Alcoià), IES Maria Blasco de Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí) i Mare de Déu de l’Olivar II d’Alaquàs (l’Horta Oest). Al seu torn, a la UMH participaran 37 alumnes de l’IES Misteri d’Elx i IES La Foia d’Elx (Baix Vinalopó). També formaran part l’Escola Les Carolines i La Comarcal de Picassent (l’Horta Sud), i l’institut Algarb de Sant Jordi de ses Salines (Eivissa).

Martínez ha desitjat sort als participants i ha mostrat la seua satisfacció i orgull per la intervenció dels dos instituts il·licitans en aquesta activitat que té com a objectiu millorar l’expressió oral.

La Lliga de Debat Universitària

La Lliga de Debat de secundària i de batxillerat és una activitat pensada per a millorar les habilitats comunicatives, el treball en equip amb diversitat de gènere, la documentació, la creativitat i l’ús de tècniques i d’elements innovadors per part del professorat que prepara l’activitat a cada centre.