L’Ajuntament d’Elx entrega els 12 premis corresponents a la iniciativa emprenedora de 2020

L’Ajuntament d’Elx entrega els 12 premis corresponents a la iniciativa emprenedora de 2020

Els guardons s’entregaven cada mes però a causa de la pandèmia s’han atorgat tots aquest matí en un acte celebrat a l’auditori del Centre de Congressos amb la presència de l’alcalde, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina


 

L’Ajuntament d’Elx ha entregat aquest matí els 12 premis corresponents a la iniciativa emprenedora de l’any. L’esdeveniment que s’ha dut a terme a l’auditori del Centre de Congressos ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carlos González; i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina. En aquesta ocasió, el lliurament dels premis relatius als mesos de gener a desembre de 2020 s’ha desenvolupat en un únic acte a diferència d’altres anys que habitualment s’atorgaven cada mes de l’any. Aquests guardons s’emmarquen dins de la programació duta a terme per la Regidoria de Promoció Econòmica i tenen com a objectiu promoure l’emprenedoria entre la societat il·licitana i facilitar suport a empreses que inicien el seu negoci.

En concret, al gener s’ha premiat a Raúl Jiménez amb l’agència de màrqueting en línia This Target Net, SL. Al febrer, Ángel Luis Rocamora ha sigut el guardonat amb Rocamora Diseño i Arquitectura, SL. Al març, Ángeles Quesada ha rebut el premi per l’empresa d’art i innovació en la restauració “Qi Food”. A l’abril, Álvaro López amb el seu projecte multidisciplinari de sensibilització sobre migració entorn del Mediterrani “Mar Nostre”. Al maig, José Daniel Hernández amb l’original plataforma d’impressió en línia “Gutenfy”. Al juny, Raimundo Vicente ha rebut el premi amb el desenvolupament d’un dispositiu pioner en subjecció externa de marcapassos en l’àmbit sanitari sota el títol “Icu Medical Technologies”. Al juliol, ha rebut el guardó Amanda Villagordo amb el seu centre esportiu innovador “Studio 38”. A l’agost, Juan Antonio Gambín amb la consola per a jocs de taula “Mist Wall Studio”. Al setembre, Silvia Borregero amb la plataforma en línia de beques per a estudis “Les meues beques”. A l’octubre, Zayra Hernández amb el local d’escape room “Sabotatge Rooms”. Al novembre, Felipe Trigueros amb “Aloha Elx”, un projecte integrador dirigit a estudiants que acudeixen a Elx per realitzar els seus estudis. Al desembre, Enrique Ruiz amb l’empresa de disseny i de fabricació de microturbines hidràuliques “Powerturbines 2020”.

 

cuadro-premios-1

 

Segons ha destacat l’alcalde “aquests projectes tenen un recorregut empresarial interessant i no sols rebran un premi de 1.000 euros cadascun, sinó que també obtindran altres serveis per valor de 1.500 euros”.

“Aquesta iniciativa té una importància singular perquè es concentra aquesta capacitat emprenedora que té la societat il·licitana”, ha assenyalat González, que ha continuat explicant que “la intenció és afavorir i impulsar el talent, la innovació i la capacitat emprenedora dels il·licitans”.

Així mateix, l’alcalde ha qualificat a Elx com una ciutat d’emprenedors i ha assegurat que “ en aquesta, l’emprenedoria ha tingut un paper essencial històricament en el desenvolupament socioeconòmic i des de l’Ajuntament volem continuar estimulant i impulsant l’enginy i la creativitat al nostre municipi” .

González assegura que “des de l’Ajuntament volem continuar estimulant i impulsant l’enginy i la creativitat al nostre municipi”

Per la seua part, Molina ha destacat que són amplis els sectors que s’han presentat al certamen. En aquest han participat persones pertanyents a l’àmbit culinari, a l’àmbit esportiu, i l’àmbit de l’arquitectura, entre altres. El regidor ha destacat que “principalment s’ha valorat la viabilitat dels projectes, la capacitat imaginativa i la capacitat de generació d’ocupació que puguen comportar”.

A més, el regidor ha recordat que els interessats a emprendre poden acostar-se a l’Oficina Municipal per a la Iniciativa Emprenedora (OMIE) on es presta tot tipus de suport per desenvolupar o consolidar un projecte empresarial, de futur, que aposte per un model d’empresa sostenible, generador d’ocupació i autoocupació.