Ajuntament i Conselleria de Medi Ambient treballen per a l’obtenció de fons per a la regeneració del Riu Vinalopó

Ajuntament i Conselleria de Medi Ambient treballen per a l’obtenció de fons per a la regeneració del Riu Vinalopó

La regidora de l’àrea, Esther Díez, i el director general de Medi Natural, Benjamín Pérez, coordinen també la nova connexió amb el Parc Natural del Fondo


La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha explicat que “hem mantingut una reunió amb el director general de Medi Natural, Benjamín Pérez, amb la finalitat d’avançar en la regeneració del riu Vinalopó al seu pas per Elx i de detallar la nova sendera sud del municipi que connectarà amb el Parc Natural del Fondo”.

Díez ha indicat que “pel que fa al riu Vinalopó, hem volgut explicar detalladament al director general la proposta de renaturalització realitzada per Margalló-Ecologistes En Acció per a coordinar les futures actuacions en el tram urbà, de les quals s’encarregaria l’Ajuntament, i el tram rural, del qual es faria càrrec la Conselleria”.

La regidora ha destacat que “la proposta encaixa amb els objectius de l’Ajuntament d’Elx per a la recuperació ambiental i també en l’estratègia de la Conselleria, el pròxim pas de la qual serà la presentació del pla director per a la restauració total del Vinalopó”.

“En aquest sentit, hem acordat desenvolupar un treball coordinat per a donar-li coherència als projectes que es facen des de les dues institucions, i a més, sumar esforços a l’hora d’aconseguir fons europeus per al seu finançament”, ha indicat.

Al mateix temps, Esther Díez ha apuntat que “també hem abordat el desenvolupament de la nova sendera sud del riu que, entre els seus ramals, en tindrà un de connexió amb el Parc Natural del Fondo, amb l’objectiu de crear una porta d’entrada al paratge pel nostre terme municipal”.

“Aquesta actuació ha de servir per a aconseguir, després de dècades, una major vinculació del municipi d’Elx amb el Parc Natural del Fondo, un dels nostres majors patrimonis ambientals i consegüentment, hem de reconéixer-lo, protegir-lo i posar-lo en valor”, ha destacat la regidora.

En aquest sentit, ha afirmat que “Benjamín Pérez ha destacat la gran riquesa natural d’aquest parc natural, ha mostrat també la voluntat de la Conselleria de Medi Ambient per aconseguir aquest objectiu i, en aquest sentit, s’implicaran perquè el projecte que duguem a terme aconseguisca donar a conéixer millor el paratge i fomentar el turisme sostenible i de qualitat a l’entorn”.