Activitats en línia per a celebrar un 8M “segur” i amb el lema “Arribarà el dia en què la igualtat siga real”

Activitats en línia per a celebrar un 8M “segur” i amb el lema “Arribarà el dia en què la igualtat siga real”

El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, anima la ciutadania a participar en les xarrades i en els tallers organitzats per la Casa de la Dona i a engalanar de violeta els balcons per a defensar els drets de les dones


“Arribarà el dia” és el lema de la campanya llançada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Elx a través de la Casa de la Dona per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el pròxim 8 de març.

“Arribarà el dia en què la igualtat de drets entre homes i dones siga real. Aquest és el missatge optimista, alhora que reivindicatiu, que volem manar amb motiu del Dia de la Dona” ha anunciat el regidor d’Igualtat, Mariano Valera, que ha destacat que enguany les celebracions seran diferents a causa de la pandèmia. “Participarem en les diferents activitats telemàtiques, engalanarem els nostres balcons amb motius violeta per a continuar reivindicant la lluita per la igualtat de la dona i la seua participació amb plens drets en la societat i en el món laboral. Enguany toca celebrar el 8M de manera responsable”.

Segons ha explicat el regidor, la campanya “Arribarà el dia” es durà a terme des de hui, i durant tot el mes de març, pels carrers del municipi. L’estratègia de comunicació d’aquesta campanya és la de posicionar la problemàtica a la qual s’enfronten les dones hui dia. No a través de grans fets, però sí a través d’aquests “xicotets detalls” que solament viuen les dones.

“Volem enviar un missatge d’esperança per a les noves generacions i per a totes aquelles i tots aquells que formen part d’aquesta lluita per la igualtat”, ha assenyalat el regidor

“Aquestes són situacions difícils d’erradicar, ja que formen part de l’imaginari col·lectiu de la societat. A les dones se’ls qüestiona si són mares i si no volen ser-ho, per com visten o pel seu físic. Aquestes i altres situacions, es veuen reflectides en els diferents missatges de la campanya, que mostren les desigualtats a les quals les dones s’enfronten hui dia, però que arribarà el dia en què desapareguen: ‘Arribarà el dia, en què el meu cos no siga un tema del qual parlar’, ‘Arribarà el dia, en el qual arribe segura a casa’, ‘Arribarà el dia en què no hi haja ni una menys’, ‘Arribarà el dia en què el meu treball es valore tant com el d’un home’, ‘Arribarà el dia en què deixen de qüestionar-me com a mare, (per ser-ho o per no voler) o  ‘Arribarà el dia en què quan diga no, siga no’”, ha indicat Valera.

Es tracta d’una exposició segura i interactiva, en la qual a través dels opis i a la part posterior dels autobusos urbans, s’anima als veïns i a les veïnes del municipi a descobrir cadascuna de les reivindicacions socials del 8M, a través de codis QR.

Els objectius de la campanya són: sensibilitzar sobre la igualtat entre homes i dones, promoure els drets de totes les dones, visibilitzar el 8M i mostrar el suport de l’Ajuntament a totes les dones i els seus drets. “Volem enviar un missatge d’esperança per a les noves generacions i per a totes aquelles i tots aquells que formen part d’aquesta lluita per la igualtat”, ha assenyalat el regidor.

Altres activitats

Al marge de la campanya, des de Casa de la Dona s’han impulsat altres iniciatives. Entre aquestes destaca les representacions de teatre de titelles “Mili, reportera superstar i los tres cerditos” que es durà a terme en diferents centres d’infantil i de primària.

Als instituts que ho sol·liciten es posarà en escena  “Fémina, un canto visceral y hermoso al poder histórico de las mujeres para mover el mundo”.

El 12 de març, de 17.30 a 19.30 s’ha organitzat un webinar sobre “Retrocés en els drets de les dones en situacions de crisis”, al qual ja s’han inscrit més de 70 persones. Entre les ponents està Mar Esquembre, Carmen Palomar, Laura Torres i Rebeca Moreno.

A més, el 4 de març es reprén el taller de “Escriptura creativa per a dones”, amb Olga Mínguez Pastor. En aquesta ocasió, el taller es rellança en format en línia, a través de la plataforma Webex. El taller estarà dividit en quatre sessions amb una hora de duració cada sessió, distribuïts en els 4 dijous de març, de 17.00 a 18.00.

Guia Prevenció violència digital

Mariano Valera ha anunciat que des de la Regidoria d’Igualtat també s’ha llançat una Guia de Prevenció de la Violència Digital.

“Internet i el món real estan connectats i les violències cap a les dones es donen en tots dos espais. S’ha elaborat material de sensibilització i didàctic contra les diferents formes de violència de gènere digital. Dirigit a l’àmbit escolar i familiar, amb alertes sobre reconéixer tot tipus de violències de gènere: ciberassetjament i control, ciberamenaces, ciberextorsió, ciberdifamació, hacking i accés a continguts sense consentiment, ciberapologia de la violència, cibercaptació per a tràfic il·legal de persones, etc”.

Aquesta Guia serà facilitada als centres educatius i estarà a la disposició de la ciutadania en la Web de l’Ajuntament i Casa de la Dona.