Acord entre l’Ajuntament i la UMHE per a habilitar en l’edifici de l’alberg juvenil una residència universitària

Acord entre l’Ajuntament i la UMHE per a habilitar en l’edifici de l’alberg juvenil una residència universitària

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Juan José Ruiz, destaquen que es tracta d’un projecte que donarà una projecció nacional i internacional a la ciutat


L’Ajuntament d’Elx i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE) han arribat a un acord per a crear una residència universitària en l’edifici en el qual inicialment estava previst un alberg juvenil. Així ho han anunciat aquest matí l’alcalde de la ciutat, Carlos González, i el rector de la UMHE, Juan José Ruiz, que han explicat el projecte juntament amb el vicerector d’Infraestructures, Pedro Vicente, i la regidora d’Educació, María José Martínez.

“Crec que estem davant una gran notícia. Estem davant un nou acord entre l’Ajuntament i la UMHE en benefici de la ciutat i que ens permetrà rendibilitzar des del punt de vista social una inversió pública, aquest edifici municipal, que ha estat bloquejat molt de temps”, ha dit González. A més, ha recordat que l’edifici, que en principi s’anava a destinar a alberg juvenil, va suposar en el seu moment una inversió de prop de 3 milions d’euros.

Segons l’alcalde, l’acord entre l’Ajuntament i la UMHE serà positiu per a la ciutat en general i per al barri d’Altabix i l’entorn de la Ciutat Esportiva, en particular. “En aquesta infraestructura es prestarà un servei públic que, mes allà del que suposa per als seus usuaris, donarà projecció a la ciutat des del punt de vista nacional i internacional. Per tant, entenem que l’explotació d’aquest edifici per part de la universitat serà rendible des del punt de vista econòmic i, sobretot, des del punt de vista social”, ha indicat l’alcalde.

L’objectiu és materialitzar abans de l’estiu aquesta adjudicació directa per un termini de deu anys perquè la universitat puga iniciar les obres de reforma al més prompte possible

L’objectiu és materialitzar una adjudicació directa per un termini de deu anys prorrogable i la idea és que l’Ajuntament faça lliurament de les claus en els pròxims dos mesos. És a dir, ens agradaria fer lliurament físic de les claus abans de l’estiu perquè la UMHE poguera prendre possessió de la titularitat de l’immoble i poder iniciar els treballs d’adequació d’aquest.

Per la seua part, el rector ha indicat que “estem davant un projecte de col·laboració entre aquestes dues institucions molt bonic que porta molt temps gestant-se i que serà molt beneficiós per als dos”.

Juan José Ruiz ha indicat que “gràcies a aquest acord la universitat disposarà d’un cert nombre de places per a estudiants que puguen agilitar la nostra visió internacional, ja que una de les qüestions que ens reclamen altres universitats quan volem fer un intercanvi és garanties que hi ha residències per als seus alumnes”.

Ruiz destaca que, a més, aquesta residència pot ser un experiment pilot per a potenciar les places per a estudiants a la ciutat.

El projecte d’adequació que té previst dur a terme la institució universitària contempla la creació de 30 habitacions per a un total de 57 llits, zones d’estudi i menjador

Quant al projecte que la UMHE té previst dur a terme, el vicerector d’Infraestructures, Pedro Vicente, ha explicat que el projecte d’adequació contempla la creació de 30 habitacions per a un total de 57 llits, zones d’estudi i menjador.

El cost de l’actuació que durà a terme la UMHE supera els 650.000 euros.

El rector ha apuntat la intenció de la seua institució d’acurtar els terminis perquè la residència universitària siga una realitat el més prompte possible i ha afegit que la residència podrà ser utilitzada per esportistes.