Carlos González: “Amb sindicats forts hi haurà més progrés, avanços econòmics i socials”

Carlos González: “Amb sindicats forts hi haurà més progrés, avanços econòmics i socials”

L’alcalde inaugura el IV Congrés de CCOO Vinalopó-Baix Segura ; una cita en la qual Carmen Palomar ha sigut reelegida secretària general de la Unió Intercomarcal


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha inaugurat a primera hora del matí el IV Congrés de CCOO de les comarques del Vinalopó i de la Baix Segura; una cita que ha congregat, amb les mesures sanitàries i de distanciament oportunes, a quasi un centenar de delegats sindicals a l’Aula Magna de l’edifici Altabix de la UMH i en la qual Carmen Palomar ha sigut reelegida com a secretària general de la Unió Intercomarcal.

González, acompanyat pels regidors Carles Molina, Felip Sànchez i per la regidora Esther Díez; així com per la mateixa Palomar; el secretari general de CCOO País Valencià, Juan Cruz; el secretari territorial d’UGT-PV Muntanya-Vinalopó-Baix Segura, Ismael Senet; i el president i el secretari del Consell Social de la UMH, Joaquín Pérez i José María Gómez Gras, respectivament; ha destacat l’esforç conjunt entre l’Ajuntament i CCOO per a “millorar el municipi i les condicions de vida de la classe treballadora a Elx”.

Després de donar la benvinguda a la ciutat als assistents, i felicitar Palomar per la seua trajectòria, l’alcalde il·licità ha destacat que, sense la valuosa funció que han vingut desenvolupant els sindicats històricament, seria impossible gaudir dels drets aconseguits, fruit de la reivindicació i el compromís d’aquestes organitzacions: “Amb sindicats forts hi haurà més progrés, avanços econòmics i socials”. “La societat”, ha continuat, “els necessita perquè són actors fonamentals en el desenvolupament que ve experimentant Espanya des de la restauració de la democràcia en 1978”.

Així mateix, González s’ha mostrat “convençut” que les aspiracions de prosperitat i benestar social “es faran realitat gràcies a una labor sindical exigent i responsable en la defensa dels treballadors”,  i recorda que, aquells territoris que posseeixen sindicats poderosos, “són col·lectivitats amb menors desigualtats, on l’economia és més eficient i productiva, i, per tant, hi ha més ocupació i de millor qualitat”; especialment “en un moment determinant com el que vivim, amb reptes essencials en l’àmbit sociolaboral que, estic segur, els sindicats resoldran a la perfecció”.

Abans d’iniciar la sessió, els presents han guardat un emotiu minut de silenci en memòria de les víctimes de la pandèmia, dels accidents laborals i de la violència de gènere. També s’ha visualitzat un vídeo amb els assoliments del sindicat en el nostre territori durant l’últim lustre i la salutació del secretari general de CCOO, Unai Sordo, que ha lloat la “gran faena” de Palomar i ha instat a continuar lluitant “contra la desocupació i la precarietat”.