Carlos González destaca que “el sector del calcer ha trobat empatia i suport decidit del Consell a les seues reivindicacions”

Carlos González destaca que “el sector del calcer ha trobat empatia i suport decidit del Consell a les seues reivindicacions”

L’alcalde d’Elx, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, va mantindre ahir una reunió telemàtica amb el president de la Generalitat, Ximo Puig; el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent; i representants del calcer, on es va abordar la inclusió del sector en les ajudes directes i l’amenaça de la imposició dels aranzels dels Estats Units


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha destacat que “el sector del calcer ha trobat empatia i suport decidit del Consell a les seues reivindicacions” després de la reunió telemàtica que va mantindre ahir amb el president de la Generalitat, Ximo Puig; el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina; el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent; la presidenta de la Federació d’Indústries del Calcer Espanyol (FICE) i de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calcer (AVECAL), Marian Cano; i els representants de l’Associació Espanyola de Components del Calcer (AEC), Manuel Román; i Álvaro Sánchez, així com amb l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro; on es va abordar la inclusió del sector en les ajudes directes del Pla Resistir Plus i la possible pujada d’aranzels anunciada pels EUA.

El responsable de l’Equip de Govern ha considerat “positiva i útil aquesta trobada que va permetre no sols acostar postures sinó a més recaptar el suport de la Generalitat en aquests dos reptes fonamentals per al futur del sector”. Així mateix, González ha indicat que també va mantindre una altra reunió de treball amb les centrals sindicals d’UGT i Comissions Obreres en la qual, entre altres qüestions, es van tractar alguns assumptes com la situació del sector del calcer. En aquest sentit, l’alcalde il·licità ha recalcat que tots dos sindicats han mostrat la seua postura a favor de totes les mesures que donen suport al sector i ha assenyalat que “crec que des de la cimera celebrada dijous passat fins ahir hem desplegat una activitat institucional de màxima intensitat per a propiciar el suport, tant de l’administració central com l’autonòmica, a un sector que és essencial per al dinamisme econòmic i de l’ocupació a la nostra ciutat”.

El president subratlla que la Generalitat està “absolutament alineada amb la defensa del calcer en una situació crítica com la que s’està vivint ” i assenyala que treballarà per a buscar una eixida al conflicte dels aranzels, “que pot tindre conseqüències molt negatives per a la Comunitat Valenciana”

Per la seua part, el president ha subratllat que la Generalitat està “absolutament alineada amb la defensa del calcer en una situació crítica com la que s’està vivint en aquests moments” i ha assenyalat que treballarà per a buscar una eixida al conflicte dels aranzels, “que pot tindre conseqüències molt negatives per a la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, s’ha mostrat a favor d’establir un “diàleg clar” en el marc de l’OCDE per a resoldre el problema i ha indicat que “certament és necessària una imposició en l’àmbit de les tecnològiques, però hem de preservar la nostra aliança comercial amb els Estats Units”.

A més, s’ha mostrat favorable a sol·licitar al Govern que el calcer puga accedir a les ajudes directes del Pla Resistir Plus, que es finançarà amb 650 milions del Govern central i el conveni del qual es tancarà aquesta setmana. “Si el Govern ens ho permet, per descomptat el sector serà inclòs tant en les ajudes del Govern com en les possibles ajudes complementàries”, ha garantit el cap del Consell.

El president ha destacat, així mateix, la solidesa del sector en la Comunitat Valenciana, com a primera comunitat productora i exportadora de calcer a Espanya, i ha recordat que el seu volum de producció representa pràcticament la meitat del conjunt espanyol.

En concret, el nombre d’empreses valencianes dedicades al sector del calcer i el cuir ascendeix a prop de 2.600, que donen treball a unes 19.600 persones. Aquestes xifres suposen que més de la meitat de les firmes d’aquest sector a Espanya operen a la Comunitat Valenciana.