El departament de Contractació va adjudicar contractes d’obres, serveis i subministraments per 50 milions d’euros durant 2020

El departament de Contractació va adjudicar contractes d’obres, serveis i subministraments per 50 milions d’euros durant 2020

Héctor Díez explica que hui dia el departament que dirigeix està licitant simultàniament més de 36 contractes per valor de 23,6 milions d’euros


Héctor Díez, regidor de Contractació de l’Ajuntament d’Elx ha explicat que el seu departament va licitar durant l’any passat 2020 contractes d’obres, serveis i subministraments per més de 50 milions d’euros.

“Per descomptat, 2020 ha sigut un any complex en què ens hem vist afectats per la pandèmia i que ha generat una gran incertesa en l’àmbit econòmic i social. Per això, des de l’Equip de Govern hem trepitjat l’accelerador amb tot el que ha de veure amb la contractació pública per a afavorir la dinamització econòmica en un moment molt complicat”, ha explicat Héctor Díez.

El regidor ha destacat que aquestes licitacions han permés adjudicar en obra les Inversions Financerament Sostenibles que ens estan permetent millorar l’espai públic, les instal·lacions esportives, invertir en eficiència energètica i millorar la mobilitat sostenible a Elx. “Juntament amb tot això, també han permés continuar avançant en el Pla Edificant que suposa la millora de les instal·lacions educatives. I sense perdre de vista que s’han gestionat dotzenes de decrets d’emergència per a atendre la situació de pandèmia”, ha afegit el regidor.

Per a l’Equip de Govern l’objectiu és que per a 2021 la gestió municipal continue actuant de palanca de reactivació econòmica.

Segons ha explicat Díez, “la bona situació econòmica de l’Ajuntament, amb el menor deute de les últimes dècades, ha de servir, d’una banda, per a continuar millorant els serveis públics que rep la població il·licitana, però d’altra banda, ha d’afavorir el manteniment de l’ocupació i la creació de nous llocs de treball”.

Hui dia, el departament de contractació està gestionant simultàniament la licitació de més de 30 contractes per valor de 23,6 milions d’euros.

Entre aquests contractes que s’estan licitant, Díez ha destacat la redacció per a la construcció de dos col·legis: el CEIP 37 i el col·legi d’educació especial Verge de la Llum.

També altres contractes molt importants com són el servei de gestió d’ajudes d’alimentació, higiene i neteja per a les persones sense recursos; el servei de telecomunicacions de l’Ajuntament; la redacció del projecte del nou pavelló d’esports o el subministrament de material davant la Covid-19. El regidor ha indicat que aquest últim contracte ha generat un gran interés, “és el contracte que més ofertes ha rebut en aquest Ajuntament amb aquest Equip de Govern. Un total de 61 empreses s’han presentat per a subministrar aquest material de protecció per al personal municipal”.

Entre tots els procediments que s’han gestionat durant 2020 i 2021, la licitació municipal genera un important interés en les empreses de la ciutat i de fora, de manera que la mitjana és de huit empreses presentades per procediment, “la qual cosa sens dubte posa de manifest que la licitació pública és d’interés, i que, sens dubte, és indiscutible que té un efecte econòmic sobre la situació econòmica a la nostra ciutat”.

Héctor Díez considera que és fonamental que en 2021 l’Ajuntament continue afavorint i agilitant la contractació pública perquè “actue de palanca de reactivació econòmica en un moment complicat en el qual serà molt necessària per a continuar generant ocupació”.

El regidor ha dit que en 2021 cal destacar la licitació dels fons EDUSI, les següents fases d’Edificant, o els projectes que es concreten a partir del mes que ve amb la liquidació del pressupost que es va aprovar a l’abril i que s’ha de traduir en un ple el mes de maig en el qual posaran sobre la taula noves actuacions.