El Pla d’Asfaltat arriba al camí Vell d’Alacant per a millorar la seguretat d’un vial pel qual transiten 8.000 vehicles al dia

El Pla d’Asfaltat arriba al camí Vell d’Alacant per a millorar la seguretat d’un vial pel qual transiten 8.000 vehicles al dia

L’alcalde, que ha visitat juntament amb Héctor Díez, els treballs que s’estan duent a terme en aquesta carretera, recorda que aquestes obres donen resposta a les demandes de la ciutadania i ajuden a la reactivació econòmica i a la creació d’ocupació


L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor de Manteniment, Héctor Díez, han visitat aquest matí les obres d’asfaltat que s’han iniciat al camí Vell d’Alacant. Una actuació que s’emmarca en el Pla d’Asfaltat dotat de 5’5 milions a través del contracte de millora de camins del Camp d’Elx i carrers del nucli urbà, així com pedanies amb nucli urbà.

“Estem duent a terme el Pla d’Asfaltat més important i rellevant des del punt de vista econòmic que s’ha posat en marxa al llarg dels últims 15 anys a la nostra ciutat”, ha indicat l’alcalde, que ha recordat que s’està millorant l’asfalt tant a les pedanies com al nucli urbà de la ciutat.

S’estan destinant 2,5 milions a la millora i reforç de l’asfaltat a carrers del nucli urbà; 2 milions d’euros a l’asfaltat de les pedanies i 1 milió d’euros destinat exclusivament a la millora de la xarxa de camins rurals del Camp d’Elx.

“Es tracta d’una actuació de gran envergadura que resoldrà molts dels problemes i de les necessitats acumulades al llarg dels últims anys” ha assenyalat l’alcalde.

Els treballs d’asfaltat a les pedanies han permés fins ara la renovació de 82.000 metres quadrats de camins al Camp d’Elx

Respecte als treballs que s’estan duent a terme al camí Vell d’Alacant, Carlos González ha informat que s’està actuant sobre dos quilòmetres d’aquest camí que es trobaven en molt mal estat. Un vial molt transitat, ja que suporta uns 8.000 vehicles diaris.

La inversió per a aquesta actuació és de 145.500 euros i es tracta d’una de les obres més importants del Pla d’Asfaltat en pedanies que ha permés fins ara la renovació de 82.000 metres quadrats de camins (15,2 quilòmetres) a pedanies del Camp d’Elx.

L’alcalde ha recordat que ja s’ha actuat millorant l’asfaltat de pedanies com Torrellano, l’Altet i la Baia.

Aquest pla de millora de camins ha permés actuar ja a 14 pedanies, es troba al 40% d’execució i l’Ajuntament actuarà en, almenys, un camí de cadascuna de les pedanies.

“Totes aquestes actuacions les estem duent a terme després de parlar amb cadascuna de les juntes de districte i dels pedanis per a identificar quines són les actuacions més necessàries en cadascuna de les pedanies”, ha assenyalat l’alcalde. A més, ha recordat que paral·lelament l’Ajuntament està actuant al nucli urbà de la ciutat i “en aquests moments hem centrat els esforços al centre històric on la quantitat que estem invertint frega els 170.000 euros i  se centra en carrers com Diagonal del Palau, avinguda del País Valencià o pont d’Altamira. Obres per a millorar la seguretat viària i afavorir el trànsit rodat en les millors condicions possibles”.

Demandes de la ciutadania i reactivació econòmica

El contacte amb les associacions de veïns, amb els col·lectius i amb els pedanis serveix per a posar en relleu la necessitat que hi ha en el nostre municipi d’invertir en la modernització de l’espai públic i actuar en voreres i asfalt. I juntament amb això, no hem d’oblidar el que aquestes obres signifiquen des del punt de vista de la dinamització econòmica i de l’ocupació. Quan l’Equip de Govern impulsa la inversió de 5,5 milions d’euros en la millora de l’asfaltat s’està contribuint d’una forma decisiva al sosteniment de l’ocupació i a la dinamització econòmica. Més d’un centenar de llocs de treball d’empreses locals estan vinculats a aquesta actuació”, ha conclòs l’alcalde.