La nova pista del pavelló Esperanza Lag permet albergar competicions federades de primer nivell

La nova pista del pavelló Esperanza Lag permet albergar competicions federades de primer nivell

L’actuació s’inclou en els 13 milions destinats a la modernització i a la construcció d’espais esportius per a la present legislatura, el projecte estrela de la qual és un gran pavelló poliesportiu en el barri del Cementeri Vell


L’Ajuntament d’Elx ha invertit 132.977 euros en la renovació del paviment de la pista poliesportiva del pavelló Esperanza Lag, situat a la Ciutat Esportiva Juan Ángel Romero. L’alcalde, Carlos González, i el regidor Vicente Alberola, han revisat aquest matí els acabats d’una superfície que, a partir d’ara, podrà acollir esdeveniments de primer nivell, la qual cosa suposa “un salt de qualitat per als esportistes il·licitans i per a la ciutat”, ha manifestat González.

En concret, s’ha renovat el parquet de la pista —de 20×40 metres— per una tarima de faig massís homologat per a acollir competicions tant nacionals com internacionals, ha explicat l’alcalde, que ha recordat que l’Esperanza Lag pot albergar trobades de diferents disciplines federades com voleibol, gimnàstica artística, bàsquet, handbol, futbol sala…, que valora que els treballs realitzats per la mercantil basca SDI és una aposta de futur per a l’esport a Elx i, en concret, “per a l’estètica i funcionalitat de l’emblemàtic pavelló”.

No obstant això, aquesta actuació s’emmarca dins del Pla de Modernització 2019-2023 de les instal·lacions esportives del municipi; una injecció econòmica de quasi 13 milions d’euros que representa “la major en reforma i construcció de l’última dècada”, ha destacat l’alcalde il·licità, que afirma que la intervenció en l’Esperanza Lag “és una de les més rellevants de les Inversions Financerament Sostenibles en matèria esportiva, de les quals, ja s’han executat 3 milions d’euros”, en els quals s’inclouen la reforma i la reurbanització del poliesportiu d’Altabix, amb la construcció de dos camps de futbol de gespa artificial; els canvis de tapet en els de Carrús, Torrellano i Altabix —Enrique Cervera—; i la reurbanització del poliesportiu Isabel Fernández de Torrellano, amb la posada en funcionament de zones de parkour i cal·listènia.

D’altra banda, queden per materialitzar-se quasi 9 milions d’euros procedents dels fons Edusi, el projecte estrela dels quals és el pavelló poliesportiu del barri del Cementeri Vell, que, amb un cost aproximat de 8 milions d’euros, serà la inversió més potent de tota la legislatura i que parteix amb una triple vocació: esportiva, inclusiva —possibilitat de celebrar disciplines adaptades— i de regeneració urbana. S’espera que al maig es classifiquen les diferents ofertes. Igualment, en els Edusi s’engloben les remodelacions integrals dels poliesportius de Carrús Est i dels Palmerars —en marxa i en licitació, respectivament—, la construcció d’un camp de futbol de gespa artificial a la Baia i la restauració del pavelló poliesportiu de la Marina.

Amb projectes esportius que cristal·litzen en realitats, l’alcalde, finalment, ha reafirmat el compromís i la prioritat de l’Equip de Govern amb aquesta àrea, que lloa l’esforç que està fent la Regidoria d’Esports capitanejada per Alberola perquè la pràctica esportiva, font d’estils de vida saludables, “continue sent una activitat per a la ciutadania il·licitana”.