La poetessa Raquel Lanseros arriba al Gran Teatre per a delectar-nos amb la lectura comentada de diverses de les seues obres en el 6é Cicle Literari ‘La Dignitat de la Paraula’

La poetessa Raquel Lanseros arriba al Gran Teatre per a delectar-nos amb la lectura comentada de diverses de les seues obres en el 6é Cicle Literari ‘La Dignitat de la Paraula’

Prop de 200 crítics de més de 100 universitats ja l’han triada com la poetessa més rellevant en llengua espanyola nascuda després de 1970


Raquel Lanseros arriba al Gran Teatre dijous que ve, 8 d’abril, per a realitzar una lectura comentada de diverses de les seues obres literàries dins del 6é Cicle Literari ‘La Dignitat de la Paraula’. La poetessa i traductora és una de les veus més premiades i reconegudes de l’actual poesia en espanyol i és que prop de 200 crítics de més de 100 universitats (Harvard, Oxford, Columbia o Princeton, entre aquestes) l’han triada com la més rellevant en llengua espanyola nascuda després de 1970. Mentre que el dissabte 10 d’abril tindrà lloc el concert de música clàssica: ‘ABONAMENT IV. «B&B» (Brahms & Beethoven)’, amb la interpretació d’obres dels reconeguts pianistes i compositors romàntics alemanys Johannes Brahms i Ludwig van Beethoven.

Del dimecres 7 al diumenge 11 d’abril, es podrà gaudir de la comèdia musical espanyola ‘Explota Explota’ als Cines Odeon. La pel·lícula, que conté versions de les cançons de Raffaella Carrà, conta la història de Maria, una ballarina jove, amb ànsies de llibertat a principis dels anys 70, que va patir la censura, especialment en la televisió, que hi havia a Espanya durant l’època.

Per la seua part, el divendres 9 d’abril es desenvoluparà en L’Escorxador el festival de dansa: ‘Abril en Dansa’, amb la col·laboració d’OtraDanza i l’Ajuntament d’Elx (entrades ja esgotades). Del divendres 9 al diumenge 11 d’abril tindrà lloc l’obra teatral ‘Las Criadas’, de Sàhara Teatre. Mentre que el dissabte i el diumenge seguiran els tallers d’art en família ‘Amb el meu papà, amb la meua mamà’ amb la temàtica de ‘Les aus de Kenojuak Ashevak’.

Finalment, La Llotja continuarà amb el cicle de música ‘Ángel Alfosea’ el divendres, amb el cantant JK Garland, un jove gal·lés de 21 anys establit a Elx des del 2002, que ha publicat el seu primer EP en xarxes com Youtube i Spotify. Així mateix, del dissabte 10 al diumenge 11 d’abril serà el torn per a la formació d’actors amb un dels directors de càsting més importants del nostre país com és Andrés Cuenca.

Cines Odeon

· Del dimecres 7 al diumenge 11 d’abril.

Cine: ‘Explota Explota’ dirigida per Nacho Álvarez. (Espanya, 2020).

Entrades: A taquilla i Instanticket.

Sessions: 17.00 i 19.30 horas.

Informació: “Conta la història de Maria, una ballarina jove, sensual i amb ànsies de llibertat a principis dels anys 70, una època que a Espanya va estar marcada per la rigidesa i la censura, especialment en televisió. Amb ella descobrirem com fins al més difícil dels somnis pot convertir-se en realitat. I tot això contat a través dels grans èxits de Raffaella Carrà.”.

Explota
Gran Teatre

· Dijous 8 d’abril.

6é Cicle Literari: ‘La Dignitat de la Paraula’ amb la poetessa Raquel Lanseros

Entrada amb invitació a la taquilla del Gran Teatre.

Horari: 19.00 hores.

Informació: poetessa i traductora, és una de les veus més premiades i reconegudes de l’actual poesia en espanyol. Prop de 200 crítics de més de 100 universitats (Harvard, Oxford, Columbia o Princeton, entre altres) l’han triada com la més rellevant en llengua espanyola nascuda després de 1970. Autora dels llibres ‘Leyendas del promontorio’, ‘Diario de un destello’, ‘Los ojos de la niebla’,  Croniria’, ‘Las pequeñas espinas son pequeñas’, aquest últim un dels més venuts a Espanya en 2014, i Màtria. Entre els importants guardons que ha rebut destaquen el ‘Premi de la Crítica 2018’ i el ‘Premi Andalusia de la Crítica 2018’, el ‘Premi Unicaja de Poesia’, el ‘Premi Antonio Machado’ a Baeza, el ‘Premi del Tren’ o el ‘Premi Jaén de Poesia’.

Raquel_Lanseros

· Dissabte 10 d’abril.

Concert de música clàssica: ‘ABONAMENT IV. «B&B» (Brahms & Beethoven)’

Entrades: 14, 16 y 18 euros. (25% descompte en amfiteatre i paradís per a jubilats i família nombrosa. Preu únic 6€ estudiants escoles de música i UMH). Venda de localitats en Instanticket i a la taquilla del Gran Teatre.

Horari: de 19.00 a 20.30 hores.

Informació:  amb la interpretació d’obres dels reconeguts pianistes i compositors romàntics alemanys Johannes Brahms i Ludwig van Beethoven. Programa: Johannes Brahms,  Serenata Núm. 2 Op. 16 en La Major, i Ludwig van Beethoven, Simfonia Núm. 7 (versió per a ensemble de vents). Director titular: Mihnea Ignat.

Música-clásica-clàssica-OSCE-Orquesta-Sinfónica-Elche-MUSICA-MUNDI-Gran-Teatre-Elx-Teatro-1
La Llotja

· Divendres 9 d’abril.

Cicle de música urbana: ‘Ángel Alfosea’ amb el cantant JK Garland

Entrades: a la taquilla del Gran Teatre, en lomasticket.com i a la taquilla de La Llotja una hora abans de l’espectacle.

Horari: de 20.00 a 21.00 hores.

Informació: Sebastien Garland és un jove gal·lés de 21 anys establit a Elx des del 2002. La seua afició a la música urbana el va dur a produir les seues pròpies cançons que veuran la llum aquesta primavera. Ha publicat el seu primer EP en xarxes com Youtube i Spotify.

JK

· Del dissabte 10 al diumenge 11 d’abril.

Formació: Escola d’actors

Informació i inscripcions: www.actoresmadrid.com/escueladeactoreselche/

Horari: de 10.00 a 20.00 hores.

Informació: Andrés Cuenca és un dels directors de càsting més importants del nostre país. Ha treballat en sèries com: “Vis a vis”, “La valla”, “Estoy vivo” o “Aída”, i en els llargmetratges “Wonder Woman 1984”, “Terminator. Destino oscuro”, “3 metros sobre el cielo”, etc.

Andrés_Cuenca
L’Escorxador

· Divendres 9 d’abril.

Festival de dansa: ‘Abril en Dansa’ amb la col·laboració d’OtraDanza i l’Ajuntament d’Elx

Entrades: amb invitació prèvia (esgotades).

Horari: 17.30

Informació: desé aniversari del FESTIVAL ABRIL EN DANSA. En aquesta ocasió, es pretén donar veu i protagonisme a dones creadores de diverses disciplines entorn del llenguatge del cos. Les convidades faran un recorregut per la dansa teatre, la performance, la dansa contemporània, el flamenc i la dansa urbana. Totes aquestes dirigeixen els seus projectes i companyies, emergents i consolidades. Noms com María Cabeza de Vaca, Cristine Cloux, Sara Cano, Paula Serrano i companyies com ‘Marcat Dance’ o ‘Dance Craft’, compondran un ventall ampli i diverses propostes de dansa.

Abril_Danza

· Del divendres 9 al diumenge 11 d’abril.

Teatre: ‘Las Criadas’, de Sàhara Teatre.

Entrades: 10 euros a la taquilla del Gran Teatre, Instanticket o una hora abans de la funció a la taquilla de L’Escorxador. (Només hi ha disponibles per al diumenge 11 d’abril).

Horari: 19.00

Informació: Les germanes Claire i Solange són les criades d’una Senyora de l’alta burgesia francesa. Totes les nits inicien una cerimònia perversa, un ritual en què la realitat i la ficció es mesclen en un perillós joc de canvi d’identitats. Claire és la Senyora i Solange és Claire. Solange és la Senyora i Claire és Solange, les germanes alternen els papers constantment, cap d’aquestes existeix per si sola perquè són dos rostres d’un mateix personatge.

Teatre-Teatro-Las-Criadas-Sahara-Teatre-LEscorxador-Elx-Elche

· Del dissabte 10 al diumenge 11 d’abril.

Taller de pintura: ‘Amb el meu papà, amb la meua mamà’ per Begoña García i Trinidad Pérez. Aquesta setmana: ‘Les aus de Kenojuak Ashevak’. Pintura sobre dibuixos de l’artista inuit.

Entrada: Gratuïta. Sol·licita la teua plaça gratuïta en el correu arteparaelche@gmail.com

Horari: De 11.00 a 13.00 horas.

Informació: Descobreix l’aventura de crear en família i gaudeix aprenent sobre tècniques i artistes en un taller original dissenyat específicament per a fomentar la combinació creativa de l’adult i el/la xiquet/a.