La Policia Local rep un premi per seguir al capdavant de la lluita per la conservació del Medi Ambient

La Policia Local rep un premi per seguir al capdavant de la lluita per la conservació del Medi Ambient

L’alcalde, Carlos González, juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, i la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha rebut el comissari principal cap de la Policia Local i dos oficials de la Unitat de Medi Ambient


Elx segueix al capdavant de la lluita per la conservació del Medi Ambient, ja que la Policia Local ha rebut el ‘Premi a les Bones Pràctiques Locals per la Biodiversitat’, que atorga anualment la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). L’objectiu és recopilar i difondre les actuacions desenvolupades per les entitats locals espanyoles en el camp de la conservació i l’increment de la biodiversitat.

L‘alcalde, Carlos González, juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, i la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha rebut el comissari principal cap de la Policia Local, César Zaragoza, i dos oficials de la Unitat de Medi Ambient. A continuació, els regidors, acompanyats pel cos policial, s’han dirigit a la Sala del Consell per a ampliar més informació sobre el guardó.

L’Ajuntament d’Elx compta amb una llarga tradició de compromís amb el medi ambient. De fet, al maig de 2017 va nàixer el projecte ‘Junts Prevenim’ amb dues grans àrees d’actuació: la gestió digital interna i la creació d’unitats especialitzades per a vigilar les conductes que tenen a veure amb el medi ambient i la biodiversitat”, ha recordat el regidor de Seguretat Ciutadana. Així mateix, Abad ha afegit que al principi es va fer una anàlisi que va constatar la falta de sensibilització amb totes les coses relacionades amb la ‘biodiversitat’.

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies atorga el ‘Premi a les Bones Pràctiques Locals per la Biodiversitat’, amb l’objectiu de recopilar i difondre les actuacions desenvolupades per les entitats locals espanyoles en el camp de la conservació i l’increment de la biodiversitat

La regidora de Medi Ambient ha aprofitat per a recordar que la sostenibilitat és un principi que guia tota l’estratègia de l’Equip del Govern Municipal. I ha afegit que “perquè les polítiques de sostenibilitat siguen possibles, és a dir, es materialitzen, l’acció de la Policia Local és fonamental”.

Raúl Bonilla, oficial responsable de la Unitat de Medi Ambient, ha volgut destacar la importància de les xarxes socials per a la difusió de contingut mediambiental. “La Unitat de Xarxes Socials és fonamental, ja que des de la ludificació o la creació de canals de participació, s’ha aconseguit mantindre un nivell de resposta alt”, ha emfasitzat Bonilla.

Tant el regidor de Seguretat Ciutadana, com la responsable de Medi Ambient han volgut agrair als agents la labor que duen a terme i els han animat a seguir amb aquesta motivació que els permet arribar a la ciutadania.