La posada en marxa de l’IES Vicente Verdú permetrà la reordenació del mapa educatiu de la ciutat

La posada en marxa de l’IES Vicente Verdú permetrà la reordenació del mapa educatiu de la ciutat

Carlos González explica que el nou institut evitarà que l’alumnat del Pla haja de desplaçar-se a altres zones de la ciutat, així com que La Torreta passe a ser un centre específic d’FP


L’alcalde d’Elx, Carlos González, juntament amb les regidores María José Martínez i Esther Díez, han acompanyat aquest matí el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, en una visita a les obres del nou institut Vicente Verdú. Un centre que compta amb una inversió d’11 milions d’euros, que començarà a funcionar en el curs 2022-23 amb més d’un miler d’estudiants i la construcció del qual ja ha superat el seu equador.

“Hem volgut comprovar juntament amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, l’evolució de les obres de l’IES Vicente Verdú, una de les actuacions més importants del Pla Edificant que està suposant una inversió de prop de 38 milions d’euros en la millora de les infraestructures educatives a Elx”, ha assenyalat l’alcalde.

Tal com ha explicat Carlos González, la importància d’aquesta actuació, al marge de millorar substancialment les infraestructures educatives de la ciutat, resideix en què permetrà dur a terme la reordenació del mapa educatiu al municipi. “La finalitat principal de l’IES Vicente Verdú, a més de la supressió de les aules prefabricades que porten dècades instal·lades a altres centres, és que el alumnat del barri del Pla vinga a aquest nou institut, i evitar així realitzar grans desplaçaments com ocorre ara. Un objectiu que s’anirà articulant a mesura que es duga a terme l’adscripció”.

L’alcalde diu que el Pla Edificant a Elx és ja una realitat que avança a ‘velocitat de creuer’, que ajuda a aconseguir l’objectiu de “millorar la qualitat de l’educació amb la renovació i la construcció d’infraestructures educatives”

Per la seua part, Miquel Soler, ha dit que la implicació de l’Ajuntament ha convertit Elx en un referent pel que fa al Pla Edificant.

El secretari autonòmic ha explicat que la construcció de l’IES Vicente Verdú permetrà la reordenació de l’oferta educativa a Elx de manera que l’IES La Torreta es convertirà en un centre integrat de Formació Professional. “Això permetrà oferir una oferta més àmplia de Formació Professional per a tota la població, tant escolars com adults”, ha indicat Soler. A més, ha avançat que en la Conselleria estan estudiant l’ampliació de l’oferta de places de dos anys per al curs que ve.

Tal com ha apuntat el secretari autonòmic, hi ha dos àmbits en els quals es pot ampliar l’oferta educativa com són l’educació infantil i la formació professional. Mentrestant, en primària i secundària els esforços se centren en la millora de les infraestructures educatives, dotar-les de més professorat i disminuir les ràtios.

Evolució del Pla Edificant a Elx

L’alcalde ha destacat que el Pla Edificant a Elx és ja una realitat que avança a ‘velocitat de creuer’, que ajuda a aconseguir l’objectiu de “millorar la qualitat de l’educació amb la renovació i la construcció d’infraestructures educatives”.

“Ja comptem amb cinc actuacions finalitzades, cas de les ampliacions dels col·legis Els Garrofers, La Gàl·lia, La Vallverda, Jaume Balmes i de l’IES Montserrat Roig. A més, estem redactant tres projectes de tres actuacions importantíssimes per a la millora de la planta educativa a la ciutat com el CEIP 37, el centre d’educació especial Verge de la Llum i el col·legi López Orozco. També esperem comptar al llarg d’aquest mes el projecte finalitzat de l’ampliació del CEIP La Baia”, ha assenyalat l’alcalde. Així mateix, ha esmentat altres actuacions importants que estan en marxa com el nou col·legi La Pau de Torrellano i la reparació de la façana de l’IES de Torrellano que ja s’està licitant.

D’altra banda, els serveis tècnics municipals estan redactant els plecs del col·legi públic de l’Altet, així com l’actuació que es durà a terme en el CEIP El Palmerar.