La 10a edició del Festival ‘Abril en Dansa’ proposa 16 esdeveniments entre Elx i Alacant del 9 al 29 d’abril

La 10a edició del Festival ‘Abril en Dansa’ proposa 16 esdeveniments entre Elx i Alacant del 9 al 29 d’abril

La regidora de Cultura d’Elx, Marga Antón; el regidor d’Alacant, Antonio Manresa; i la directora del festival i coreògrafa Asun Noales han presentat hui el programa de la trobada


La regidora de Cultura d’Elx, Marga Antón; el regidor d’Alacant, Antonio Manresa; i la coreògrafa  i directora Asun Noales han presentat hui en Las Cigarreras el programa de la X edició del festival de dansa contemporània Abril en Dansa.

La trobada artística es desenvoluparà del 9 al 29 d’abril en emplaçaments a l’aire lliure i en espais tancats de les dues ciutats, es tindran en compte en tot moment les mesures sanitàries per la pandèmia. Les entrades, ja a la venda, així com les invitacions per a alguns dels espectacles, estan disponibles en la web del festival www.abrilendanza.es.

Un total de 25 companyies i artistes de la província d’Alacant, la resta d’Espanya i arribats dels EUA, d’Itàlia, de Malta, d’Àustria i de Brussel·les actuen en el festival

El festival és fruit de les energies de la companyia OtraDanza, unides les aportacions dels ajuntaments d’Alacant i d’Elx, als quals ajuden altres ens oficials i privats.

Sota l’eslògan de Pioneras/Pioneres

“Enguany celebrem el 10é aniversari del festival Abril en Dansa per a donar veu i protagonisme a dones creadores de diverses disciplines entorn de la dansa i el llenguatge del cos”, han expressat en la presentació, que ha tingut lloc a primera hora de la vesprada a la sala Caixa Negra del centre cultural Cigarreras.

Marga Antón ha afirmat que “és molt important posar en valor i recordar sempre les grans artistes que conformen el món de la dansa”.

“Les companyies i els ballarins i les ballarines convidats faran un recorregut per la dansa teatre, la performance, la dansa contemporània i la dansa espanyola, entre altres especialitats”, ha assenyalat Asun Noales, directora del festival.

El festival reuneix companyies emergents i consolidades que de la mà de diverses generacions de dones transitaran pels diversos escenaris d’aquest 10é Festival Abril en Dansa fins a finals d’abril. A més d’artistes d’Alacant i de la resta d’Espanya, Abril en Dansa servirà de plataforma per a les actuacions de ballarins arribats dels EUA, d’Itàlia, de Malta, d’Àustria i de Brussel·les, segons han avançat en la compareixença de premsa.

El festival també sobreïx per proporcionar als joves ballarins i coreògrafs una plataforma que els permet exhibir i divulgar les seues creacions davant públics de les dues ciutats.

Maca en viu

Antonio Manresa ha donat compte que, de manera paral·lela al festival, s’han organitzat cinc actuacions en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) fins a desembre, amb el que es festejarà, al mateix temps, el desé aniversari del museu. Aquest programa exclusiu portarà de nom Maca en viu. El seu espectacle de partida serà el 23 d’abril gràcies a la proposta de Sofía Asencio, que intervindrà juntament amb la seua companyia Sociedad Doctor Alonso.

La categoria d’Abril en Dansa és reconeguda des de diversos àmbits ciutadans, socials i culturals pel seu esforç per a la captació de nous públics i per la promoció que realitza de la pràctica de la dansa a tots els nivells.

La Programació detallada la poden trobar en la web del mateix festival.

El festival també és reconegut per la cooperació entre entitats públiques i privades. juntament amb OtraDanza i els dos ajuntaments apuntats, cooperen Casa Mediterrani, Institut Valencià de Cultura, Las Cigarreras, el Teatre Principal, el MACA, L’Escorxador i el Gran Teatre, entre altres.

Marga Antón i Antonio Manresa han apuntat que treballen per a augmentar la cooperació entre les dues Regidories amb la idea que tal simbiosi es traduïsquen en nous esdeveniments.

Abril en Dansa es clausurarà el 29 d’abril, data en què es commemora el Dia Internacional de la Dansa.