L’Ajuntament d’Elx expressa el seu compromís amb la solidaritat intergeneracional

L’Ajuntament d’Elx expressa el seu compromís amb la solidaritat intergeneracional

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Elx ha acollit aquest matí la lectura del manifest amb motiu del Dia Europeu de Solidaritat entre Generacions


El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Elx ha acollit aquest matí la lectura del manifest amb motiu del Dia Europeu de Solidaritat entre Generacions. La regidora de Polítiques de Majors, Puri Vives, i la de Joventut, Marga Antón, han sigut les encarregades de llegir el manifest en el qual l’Ajuntament d’Elx deixa patent el seu compromís amb la cooperació entre generacions.

Tal com s’ha expressat en l’acte, la celebració i posada en valor de la solidaritat intergeneracional té com a objectiu ajudar al fet que prenguem consciència de la importància i de les conseqüències positives de fomentar la relació i cooperació entre diferents generacions, que joves i majors compartisquen vivències, experiències i habilitats. Així mateix, el Dia Europeu ofereix l’impuls per a crear consciència sobre l’impacte positiu que tenen els vincles intergeneracionals en el context de l’envelliment de la població i per a recordar el paper clau que exerceix cada generació per a garantir un futur sostenible per a tots.

Durant l’acte, s’ha recordat a totes les persones que han hagut de viure moments de crisis i tristos desenllaços degut a l’efecte del virus de la Covid-19

Tal com ha llegit Puri Vives, “les relacions entre generacions són essencials per a generar vincles; suposen una oportunitat única per a gaudir i compartir valors, creences i recursos entre diferents edats; són beneficioses individualment i col·lectiva, i aporten a la comunitat un capital social actiu i saludable, fonamental perquè les persones puguen construir la seua pròpia identitat com a individus, el seu entorn i el seu futur”.

Per la seua part, Marga Antón, ha indicat que amb l’acte celebrat hui “volem recordar totes les persones que han hagut de viure moments de crisi i tristos desenllaços, més complicats si cap, degut a l’efecte del virus de la Covid-19, i manifestar-los hui també el nostre suport, tant a aquests com a les seues famílies i sers estimats”.

La regidora ha recordat que “grup intergeneracional d’Elx, format després de la presentació de l’estratègia “Generació i”, s’ha adaptat a les circumstàncies del moment que vivim i ha servit de suport comunitari, i ha prestat ajuda emocional i física durant tot aquest llarg any. Aquesta situació d’incertesa ens estimula a revisar i plantejar nous reptes intergeneracionals, de cara a construir una societat amb principis més humanistes i conscienciada intergeneracionalment”.

Segons es recull en el manifest llegit hui, “l’Ajuntament d’Elx es compromet amb el paradigma intergeneracional com a eix principal per a conduir un nou model social, en el qual incloguem una visió integradora de totes les edats en les nostres polítiques actives, que fomenten la interacció, la participació i la creació de nous espais de trobada entre totes les edats, i que permeten la creació d’un clima saludable entre generacions”.