L’Ajuntament d’Elx impulsa al maig tres tallers gratuïts en línia perquè les persones majors entrenen la memòria, gestionen les seues emocions i fomenten el seu interés per la lectura

L’Ajuntament d’Elx impulsa al maig tres tallers gratuïts en línia perquè les persones majors entrenen la memòria, gestionen les seues emocions i fomenten el seu interés per la lectura

La regidora de Política de Majors, Puri Vives, destaca que els interessats podran inscriure’s a partir del 21 d’abril, a través del correu mayores@elche.es, telefonant al 966 658 263 o en un formulari


L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Política de Majors, ha impulsat per al mes de maig tres tallers gratuïts dirigits a les persones majors perquè entrenen la memòria, gestionen les seues emocions i fomenten el seu interés per la lectura. El termini d’inscripció d’aquestes activitats començarà demà, 21 d’abril, i s’allargarà fins al cobriment de les seues places. Així ho ha anunciat aquest matí la regidora de l’àrea, Puri Vives, que ha destacat que els interessats podran inscriure’s a través del correu mayores@elche.es, telefonant al 966 658 263 o en el següent formulari.

Els tallers s’impartiran a través de les plataformes Webex i Zoom. En aquest sentit, Vives ha assenyalat que des de la Regidoria som conscients que la modalitat en línia és més complexa per a aquest col·lectiu. No obstant això, ha incidit en què “en aquests moments el que prima és la seguretat davant la Covid-19” i ha indicat que “som optimistes i estem segurs que a curt termini tornarem a realitzar les nostres activitats de manera presencial”.

Vives anima els majors a participar en aquestes sessions i reconeix “l’exemplar comportament del col·lectiu que ha sigut el més afectat durant la pandèmia, però del que més hem aprés”

Segons ha explicat la regidora dins de la programació destaca el taller de “Ment Activa”, que començarà el 4 de maig i finalitzarà el 24 de juny, en què es treballarà l’estimulació cognitiva. S’impartirà en sessions d’una hora i mitja, els dimarts i els dijous, en horari de 9.30 a 11 hores.

Entre les activitats també destaca el taller d’“Intel·ligència Emocional”, que començarà el 3 de maig i finalitzarà el 23 de juny, en què es treballarà la capacitat de reconéixer, acceptar i canalitzar les emocions de les persones. S’impartirà en sessions d’una hora i mitja, els dilluns i els dimecres, en horari d’11 a 12.30 hores.

cartel mayores

Un altre dels tallers serà el “Club de lectura” amb la finalitat de fomentar l’interés per la lectura. S’utilitzarà com a eina per a treballar aspectes com la comprensió, l’atenció, la imaginació o la creativitat, entre altres. En aquest es dona lloc a la reflexió, a compartir impressions i es fomenta la interacció social. Vives ha agraït a la Biblioteca Municipal el préstec del llibre “El eco de la piel”, per al desenvolupament del taller. Les persones inscrites seran citades en la Regidoria de Polítiques de Majors per a formalitzar el préstec del llibre i recollir-lo.

L’activitat es realitzarà els dimecres, de forma no presencial, de 9.30 a 11 hores amb una duració de 7 sessions, compreses entre el 5 de maig i el 16 de juny.

La regidora de Política de Majors, que ha animat la ciutadania a participar en aquestes sessions, ha reconegut “l’exemplar comportament del col·lectiu que ha sigut el més afectat durant la pandèmia, però del que més hem aprés”.