L’Ajuntament llança una nova convocatòria d’ajudes per a la rehabilitació i la millora de l’accessibilitat en els habitatges

L’Ajuntament llança una nova convocatòria d’ajudes per a la rehabilitació i la millora de l’accessibilitat en els habitatges

La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, explica que les ajudes estaran dotades inicialment de 350.000 euros amb els quals se subvencionarà el 15% del total de cadascuna de les actuacions


La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, ha anunciat que en els pròxims dies es publicarà en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) una nova convocatòria d’Ajudes a la Rehabilitació d’Habitatges.

“Es tracta de la quarta convocatòria d’aquestes subvencions que vam posar en marxa amb la intenció d’incentivar les actuacions de rehabilitació i millora de l’accessibilitat necessàries en els edificis de la nostra ciutat, bé perquè s’han posat de manifest a través d’un Informe d’Avaluació de l’Edifici bé perquè es tracte d’edificis amb problemes d’accessibilitat, principalment edificis que manquen d’ascensor”, ha aclarit Arabid.A més, ha anunciat que la convocatòria està dotada inicialment de 350.000 euros, una quantitat que podria incrementar-se si la demanda és major.

L’ajuda a concedir serà del 15% de l’import total de l’obra a realitzar.

El termini de presentació de sol·licituds s’obrirà l’endemà de la publicació de les bases de les ajudes en el BOP i es prolongarà durant tres mesos.

Aquestes ajudes les podran sol·licitar les comunitats de propietaris que complisquen amb els requisits de la convocatòria que, bàsicament, són: que l’edifici estiga construït amb anterioritat a 1996 (excepte que es tracte d’instal·lació d’ascensor en edifici amb alguna persona amb discapacitat), que la major part de l’edifici estiga reservada a ús residencial i que almenys el 50% dels habitatges constituïsquen el domicili habitual dels seus propietaris o arrendataris.

“Continuem amb aquesta iniciativa que és un signe inequívoc del nostre compromís per a impulsar la rehabilitació d’habitatges per a millorar la qualitat de vida dels il·licitans i de les il·licitanes i, al seu torn, per a contribuir a la reactivació econòmica”, diu Arabid

Quant a les actuacions subvencionables hi ha de dos tipus: de conservació i d’accessibilitat.

En l’àmbit de la conservació les ajudes estan dirigides a problemes relatius a la cimentació i a l’estructura, i també relatius a l’estat de conservació de cobertes, terrats i mitgeres, que inclou processos de desamiantatge.

En l’àmbit de l’accessibilitat, principalment les ajudes estan dirigides a la instal·lació d’ascensors, a la renovació d’ascensors existents i a la instal·lació de cadires pujaescales, rampes o altres dispositius d’accessibilitat.

És important assenyalar que per a la concessió de les ajudes és necessari que comptar amb l’Informe d’Avaluació de l’Edifici.

Les obres podran estar iniciades a la sol·licitud de la subvenció, però no finalitzades amb anterioritat a aquesta sol·licitud.

“Es tracta doncs d’una nova convocatòria d’unes ajudes que, des de la seua posada en marxa per aquest Equip de Govern, han anat creixent exponencialment en nombre de sol·licituds, de manera que cada any s’han anat rebent el doble que l’any anterior”, ha assenyalat Ana Arabid. Així mateix, ha apuntat que “seguim endavant amb una iniciativa que entenem és molt necessària i un signe inequívoc del nostre compromís per a donar un impuls a la rehabilitació d’habitatges com una cosa necessària per a millorar la qualitat de vida dels il·licitans i de les il·licitanes i, al seu torn, per a contribuir a la reactivació econòmica”.