L’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania 1.100 llibres aquest divendres amb totes les mesures sanitàries en l’XI edició de ‘Book Crossing Elx’

L’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania 1.100 llibres aquest divendres amb totes les mesures sanitàries en l’XI edició de ‘Book Crossing Elx’

Marga Antón, regidora de Cultura, explica que “els llibres estan embolicats en una bossa de plàstic i han passat una quarantena a causa de les condicions sanitàries actuals”


L’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania 1.100 llibres aquest divendres amb totes les mesures sanitàries en l’XI edició de ‘Book Crossing Elx’. La regidora de Cultura, Marga Antón, i, Luis Navarro, responsable de les biblioteques municipals han presentat aquest matí l’onzena edició del repartiment de llibres.

Es deixaran 1.100 llibres repartits en 22 punts de la ciutat (Carrús, Centre, Altabix, Sector Cinqué i la UMH) i a les pedanies (l’Altet, Torrellano, la Foia, la Baia i la Marina) i en cadascun d’aquests punts hi haurà un total de 50 llibres.

El procediment és senzill, cada visitant o ciutadà mirarà si el llibre el convenç i se l’emportarà a la seua casa. Després d’això, no és necessari retornar-lo a la biblioteca ni deixar-lo en el lloc en el qual es va trobar. Cada any, la Regidoria de Cultura reprendrà aquesta activitat.

Com a novetat, la regidora de Cultura, ha explicat que “els llibres estan embolicats en una bossa de plàstic i han passat una quarantena a causa de les condicions sanitàries actuals”. A més, hi ha llibres en castellà, en valencià i també literatura infantil.

Luis Navarro, responsable de les biblioteques municipals, indica que “en 2009 vam repartir 200 llibres i hem arribat a 1.100, el que demostra que la ciutadania espera amb expectació aquest repartiment de llibres”

El responsable de les biblioteques municipals, Luis Navarro, ha indicat que “en 2009 vam repartir 200 llibres i hem arribat a 1.100, el que demostra que la ciutadania espera amb expectació aquest repartiment de llibres”.

D’altra banda, dins de cada llibre hi ha una etiqueta amb un número de registre. Amb aquest número, qualsevol persona que entre en la pàgina de Book Crossing pot indicar on va trobar el llibre, comentar què li ha semblat i, en cas de voler alliberar-lo en algun altre lloc, pot publicar on serà. D’aquesta manera, qualsevol que veja aquest llibre, podrà agafar-lo i continuar amb aquest intercanvi de llibres. En edicions anteriors, han aparegut llibres a Sevilla, a Barcelona i en altres ciutats espanyoles.

BookCrossing Elche

Aquesta acció complementa les que ja hi havia planejades per a aquest divendres 23 d’abril, Dia del Llibre, com la inauguració de l’exposició ‘El laberint de la memòria’ i l’obertura de l’Espai Hernandià. A més, el pròxim cap de setmana tindran lloc diverses presentacions de llibres en les Clarisses i al mateix Espai Hernandià.

D’altra banda, les biblioteques municipals publicaran en Facebook una lectura de poemes del premi Cervantes 2020 Francisco Brines. En aquesta lectura han participat un total de 43 persones.