L’Ajuntament trau a concurs l’adquisició d’una dotzena de vehicles híbrids per a la Policia Local

L’Ajuntament trau a concurs l’adquisició d’una dotzena de vehicles híbrids per a la Policia Local

La decisió acordada aquest matí per la Junta de Govern Local pretén la compra d’11 vehicles patrulla tipus SUV i un furgó d’investigació d’accidents


La Junta de Govern Local, reunida aquest matí al Centre de Congressos Ciutat d’Elx, ha acordat traure a concurs la modernització del parc mòbil de la Policia Local per valor de 524.000 euros i així adquirir 11 cotxes patrulla tipus SUV i un furgó d’investigació d’accidents, tots aquests híbrids.

El portaveu municipal, Héctor Díez, ha explicat que la licitació per a nous vehicles policials es va publicar mesos arrere, però que va quedar deserta en el lot que afectava els cotxes patrulla, “i, per tant, tornem a convocar aquest concurs amb un plec més flexible i accessible a les ofertes de les empreses”. Díez, a més, ha reiterat “el ferm compromís d’aquest Govern en la millora dels mitjans amb els quals compta la força de seguretat i anar modernitzant la seua flota, alguna cosa que considerem fonamental, màximament en el context pandèmic en el qual la Policia Local està realitzant una immensa labor, per la qual cosa la incorporació de nous vehicles és més que necessària”.

Àrea de Modernització de l’Espai Públic

La Junta de Govern, igualment, ha procedit aquest divendres a encarregar al Departament de Manteniment la redacció del projecte de renovació de la plaça Doctor Alberto García García, situada en els pisos blaus, per a així acabar amb les filtracions d’aigua que pateix l’aparcament subterrani i augmentar la capacitat del clavegueram, superada en els dies de pluja. I, de pas, com ha afirmat Díez, “modernitzar un punt d’abundant hostaleria i que dona servei a un centre de salut i a una oficina de Labora, ara en obres”.

La redacció del projecte de modernització de la plaça Alberto García García, en els pisos blaus, es durà a terme durant el present exercici

El portaveu municipal, que ha recordat l’existència d’un conveni entre l’Ajuntament i l’entitat gestora del pàrquing existent en el subsol, per la qual cosa, malgrat pertànyer a la urbanització dels pisos blaus, es permet el dret de pas públic, l’acord estableix a l’Ajuntament com a “responsable de la conservació i el manteniment de tota la superfície que hi ha per damunt del forjat de l’estructura”, ha declarat Díez. “Una vegada reunits amb la mercantil propietària de l’aparcament i la comunitat de veïns, decidim encarregar aquest projecte que estudiarà remeiar les filtracions i un nou clavegueram”, ha assegurat, que s’espera que per a 2021 estiga redactat, i que, sobre la base del pressupost de 2022, “es puguen executar els treballs en funció de la disponibilitat pressupostària”.

Àrea de Gestió Financera i Tributària

Així mateix, la Junta de Govern ha donat llum verda a la modificació número huit del Pressupost Municipal per generació de crèdits per un import d’1.576.000 euros amb motiu de donar cabuda a l’1.415.000 de la Diputació d’Alacant dins del Pla Parèntesi, el programa de suport als sectors afectats per la pandèmia i que es finança amb les aportacions de l’Ajuntament, la institució provincial i el Consell. Amb aquesta aportació, el Parèntesi 2 —aprovat fa escassos dies pel consistori il·licità— ja posseeix la dotació econòmica per a resoldre les ajudes una vegada concloga el termini de sol·licituds.

Dins de la citada modificació pressupostària, s’ha generat una partida de 84.375 euros amb la finalitat de reformar i modernitzar els vestuaris dels poliesportius de les pedanies de la Marina, l’Altet, Torrellano, la Foia i la Baia; un projecte del Pla Planifica sufragat per l’Ajuntament i la Diputació a parts iguals.

Àrea de Contractació Pública

D’altra banda, l’Ajuntament ha elevat al Consell Jurídic Consultiu la modificació de la concessió del contracte per a la gestió del servei públic de transport urbà en previsió del possible augment de freqüències del trànsit ferroviari en l’estació de l’AVE situada a Matola. “Amb la posada en funcionament de la línia d’alta velocitat, ha sigut necessari connectar el nucli urbà i l’estació de Matola amb una nova línia d’autobús, la R4, que presta quatre serveis diaris per valor de 23.428 euros”, ha comentat Díez. A més, ha explicat que, per tal motiu, el consistori efectua aquest tràmit preceptiu per a poder augmentar la freqüència de la R4 en el cas d’incrementar-se a huit els trens que arriben i parteixen de Matola, la qual cosa suposaria 46.857 euros. “En suposar una modificació del contracte amb la concessionària de transport per damunt dels marges permesos per la llei, seria una alteració del contracte, que és necessari consultar-lo prèviament amb el Consell Jurídic Consultiu”.

Àrea de Promoció Econòmica

Igualment, el Govern Municipal renova el seu compromís amb el sector dels components de calcer amb la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’AEC per 12.000 euros destinat a donar suport al sector en activitats de formació i promoció, i que s’adapta a la situació sanitària. De moment, per a aquest exercici 2021 no es rubricarà el concernent a la presència d’empreses il·licitanes en Futurmoda, ja que no es preveu la seua celebració.

Àrea d’Urbanisme

La Junta ha donat llum verda a les bases d’una nova convocatòria d’ajudes a la rehabilitació i conservació d’habitatges per a les comunitats de propietaris, dotades de 350.000 euros per a treballs de conservació, millora i accessibilitat, i que tindran un termini de sol·licitud de tres mesos a comptar des de l’endemà de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Finalment, s’han atorgat sis llicències d’obra, destaca la referent a un edifici de 20 habitatges en el passeig d’Atzavares, 49. “Això posa de manifest que el sector E-5 (Trabalon), la zona sud de l’estadi Martínez Valero i l’entorn d’El Corte Inglés experimenten un increment d’obres en els últims anys, i que evidencia que la construcció residencial es recupera a Elx, una notícia molt positiva”.