L’Ajuntament trau a concurs un contracte per a podar 8.000 palmeres de la via pública i evitar així els problemes que genera la caiguda de dàtil

L’Ajuntament trau a concurs un contracte per a podar 8.000 palmeres de la via pública i evitar així els problemes que genera la caiguda de dàtil

El portaveu de l’Equip de Govern, explica que l’empresa adjudicatària actuarà a carrers del nucli urbà, a pedanies i a Elx Parc Empresarial, i així es completarà la labor de les brigades municipals que actuaran als horts del Palmerar Històric


El portaveu de l’Equip de Govern i regidor de Parcs i Jardins, Héctor Díez, ha anunciat que l’Ajuntament trau a licitació un contracte de poda de palmeres a la via pública.

El contracte ix a concurs per 240.000 euros i permetrà la poda de prop de 8.000 exemplars de palmeres de les pedanies, del nucli urbà i d’Elx Parc Empresarial. El regidor ha explicat que es durà a terme a partir del mes de juny que és quan cal tallar el brancatge per a evitar els problemes que suposa la caiguda del fruit a la via pública.

Tal com ha assenyalat Díez, es tracta d’una nova i important actuació de l’Equip de Govern per al manteniment òptim del Palmerar il·licità.

El regidor ha dit que, al marge de la gran faena que realitza la brigada municipal, l’Ajuntament d’Elx ha de recórrer a contractes externs en moments puntuals per a millorar el manteniment del Palmerar, donada l’extensió d’aquest i l’elevat nombre d’exemplars.

La Junta de Govern ha acordat designar un espai públic d’Elx amb el nom d’Agustí Agulló Marcos, ferm defensor dels drets socials i de la ‘llengua valenciana’

Si bé l’any passat vam licitar un important contracte de poda del Palmerar Històric, entorn de 90.000 euros, per a actuar a espais com l’hort de Baix o l’hort del Sol, enguany hem decidit enfocar l’externalització per a donar suport a la brigada a la via pública”, ha anunciat el regidor. A més, ha aclarit que l’empresa contractada se centraria en la poda dels exemplars de la via pública, mentre que els treballadors municipals continuarien actuant als horts del Palmerar Històric.

El contracte ix a concurs per 240.000 euros i dividit en tres lots. Un per a actuar a les pedanies com els Arenals del Sol, els Bassars, Torrellano, l’Altet, la Foia i la Marina. Amb el segon lot s’actuarà en prop de 4.000 exemplars de la via pública del nucli urbà, aquest és el cas de les avingudes d’Alacant, Llauradors, Llibertat, Vicente Quiles i Universitat, i els carrers Almagro, Antonio Machado, Antonio Mora Ferrández, Bassa dels Moros, Curtidors, Eugeni d’Ors, Francisco Pérez Campillo, José Luis Navarro Campello, Mariano Soler Olmos i Pere Joan Perpinyà. El tercer lot correspon a la poda de més de 1.200 exemplars d’Elx Parc Empresarial.

En el contracte no sols es recull la poda de palmeres, sinó que a més es contempla l’aportació de la maquinària necessària, el transport de la poda i el cànon que calga pagar en la planta de tractament per a la gestió del residu.

El contracte començaria a executar-se a partir del mes de juny i coincidiria amb la temporada de floració del dàtil amb la finalitat d’evitar els problemes que genera la caiguda d’aquest fruit a la via pública. Díez ha explicat que les zones en les quals s’actuarà són en les que més queixes es registren per part de la ciutadania.

Un espai públic per a Agustí Agulló Marcos

La Junta de Govern ha acordat designar un espai públic d’Elx amb el nom d’Agustí Agulló Marcos. Una moció subscrita per l’alcalde i la regidora Esther Díez que recull la iniciativa de col·lectius com el casal Jaume I, Acció Cultural del País Valencià, El Tempir, Margalló, UGT, CCOO o la Federació de Veïns.

“Sens dubte Agustí Agulló, un activista local pels drets socials i ferm defensor de la ‘llengua valenciana’, mereix aquest reconeixement perquè a més d’una persona compromesa era molt volgut per molta gent”, ha destacat Héctor Díez.