L’alcalde agraeix la implicació del professorat i ressalta “la bona organització que ha permés una dinàmica còmoda, segura i àgil per a afavorir la vacunació de 9.000 membres de la comunitat educativa”

L’alcalde agraeix la implicació del professorat i ressalta “la bona organització que ha permés una dinàmica còmoda, segura i àgil per a afavorir la vacunació de 9.000 membres de la comunitat educativa”

El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, visita el pavelló Esperanza Lag juntament amb l’alcalde, Carlos González, membres de l’Equip de Govern, i el gerent de l’Hospital General, Carlos Gosálbez, per a comprovar el desenvolupament de l’última jornada de la vacunació


L’alcalde, Carlos González ha acompanyat aquest matí el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, juntament amb membres de l’Equip de Govern, i el gerent de l’Hospital General d’Elx, Carlos Gosálbez, en la visita al pavelló Esperanza Lag, per a comprovar com s’ha desenvolupat l’última sessió de la vacunació contra el coronavirus al professorat i al personal auxiliar dels centres educatius dels municipis adscrits als departaments de salut d’Elx.

L’alcalde il·licità ha qualificat els resultats com “excel·lents” des del punt de vista de la implicació absoluta del professorat i ha ressaltat “la bona organització que ha possibilitat una dinàmica còmoda, segura i àgil per a afavorir la vacunació de 9.000 membres de la comunitat educativa en les cinc sessions que s’han desenvolupat”.

“El nostre sistema sanitari està prou capacitat per a fer front al gran repte de vacunació massiva en les pròximes setmanes per a aconseguir que aquest estiu el 70% de la població estiga vacunada i immunitzada i, que això, signifique el retorn a la normalitat”, ha indicat González. A més, ha agraït la implicació del secretari autonòmic per preocupar-se pels assumptes que tenen a veure amb la dinàmica de l’educació al municipi.

Durant aquestes setmanes Miquel Soler ha pogut recórrer 19 dels 25 punts de vacunació que hi ha instal·lats a tota la Comunitat Valenciana. El secretari autonòmic ha mostrat la seua satisfacció de comprovar com el treball conjunt dels ajuntaments, les conselleries i el personal directiu dels centres “permet demostrar que tenim capacitat suficient per a donar una resposta en condicions al conjunt de la població”.

Soler ha valorat de manera positiva el ritme de vacunació i les instal·lacions on s’estan duent a terme, que són accessibles i ben comunicades. “Aquest procés s’ha dut a terme per a fer-lo en el menor nombre de dies possibles perquè les vacunes s’utilitzen amb l’eficiència necessària i perquè no s’altere el normal funcionament dels centres”, ha destacat el secretari autonòmic.

Miquel Soler destaca la complexitat de la planificació de tot el procés, la qual cosa ha permés realitzar-lo en el menor temps possible perquè les vacunes s’utilitzen amb l’eficiència necessària i perquè no s’altere el normal funcionament dels centres

Per la seua part, el gerent de l’hospital ha informat que 1.443 docents i personal d’Educació es van vacunar ahir i ha assenyalat que es preveu que en la jornada de hui el 83% dels que estan citats acudisquen a rebre la dosi d’Astrazeneca. A més, ha recordat que a partir de la setmana que ve serà el torn dels nascuts entre 1956 i 1957 dels municipis d’Elx, Santa Pola, Crevillent i Asp. Gosálbez ha destacat que quan acabe la jornada de hui es desmuntarà l’operatiu i es muntarà al pavelló poliesportiu del Toscar, a Carrús.

En la visita també han sigut presents les regidores de Sanitat, Mariola Galiana, i d’Educació, María José Martínez; els regidors d’Esports, Vicente Alberola, d’Emergències i Protecció civil, Ramón Abad, i de Comerç, Felip Sànchez; així com la directora de Salut Pública, Antonia Soriano; i el subdirector general de Formació del Professorat, Carlos Sánchez Heras.