L’alcalde considera molt positiu que el Govern permeta a les comunitats autònomes ampliar els sectors beneficiats per les ajudes de suport a la solvència empresarial

L’alcalde considera molt positiu que el Govern permeta a les comunitats autònomes ampliar els sectors beneficiats per les ajudes de suport a la solvència empresarial

Carlos González diu que aquesta decisió “obri la porta al fet que sectors com el de la indústria del calcer i els components es beneficien d’aquestes”


L’alcalde d’Elx, Carlos González, assegura que l’anunci del Govern d’Espanya sobre la possibilitat que les comunitats autònomes puguen ampliar els sectors beneficiats de les ajudes de suport a la solvència empresarial per la pandèmia “obri la porta al fet que sectors com el de la indústria del calcer i els components es beneficien d’aquestes”.

Tal com ha anunciat Carlos González, el Govern d’Espanya ha modificat el Reial Decret de mesures de suport a la solvència empresarial, de manera que permet que les comunitats autònomes puguen incloure com a beneficiaris d’aquestes ajudes sectors que s’hagen vist afectats per la pandèmia i que inicialment no estaven contemplats.

“Aquesta decisió és una molt bona notícia, i també suposa que les gestions que hem realitzat han donat els seus fruits. El Govern d’Espanya ha mostrat sensibilitat amb la situació que s’havia generat amb sectors com la indústria del calcer i els components, que havien quedat inicialment fora d’aquestes ajudes”, ha apuntat l’alcalde, que ha afegit que “això significa que s’obri la porta al fet que la Generalitat incloga el calcer entre els sectors que es beneficien de les mesures del Reial Decret”.

Precisament ahir l’alcalde va mantindre una reunió telemàtica amb el president de la Generalitat, Ximo Puig; amb el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent; amb l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro; i amb els representants de la patronal del calcer i els components per a abordar aquest assumpte, juntament amb la possible pujada d’aranzels anunciada pels EUA.

Tal com ha anunciat hui l’alcalde d’Elx, en aquesta trobada, Ximo Puig va expressar el seu suport a les reivindicacions del sector respecte a la inclusió del calcer i els components en el Reial Decret Llei 5/2021 de mesures de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia.