L’alcalde d’Elx considera que la flexibilització de les mesures sanitàries permetrà un alleujament a l’hostaleria

L’alcalde d’Elx considera que la flexibilització de les mesures sanitàries permetrà un alleujament a l’hostaleria

Carlos González entén que són apropiades i conseqüents amb la situació sociosanitària d’Elx i de la Comunitat Valenciana, però insisteix en la prudència i en la responsabilitat individual


L’alcalde d’Elx, Carlos González, qualifica d’apropiades les noves mesures de lluita contra la pandèmia establides pel Consell i considera que la flexibilització permetrà un “alleujament” a l’hostaleria durant la nova etapa d’aplicació, des de dilluns que ve, dia 26, fins al dia 9 de maig. No obstant això, l’alcalde fa una crida a la prudència i a la responsabilitat individual perquè el virus segueix present.

“Crec que són mesures apropiades, proporcionals i conseqüents amb la situació sociosanitària que es viuen a la nostra ciutat i a la Comunitat Valenciana, que és d’estabilitat. Portem un mes en què la taxa d’incidència acumulada per cada 100.000 habitants està per davall de 50, entre 20 i 30 casos, i això ha suposat una millora substancial, producte de l’esforç de la ciutadania i de la implantació d’aquestes mesures”, ha explicat el responsable de l’Equip de Govern Municipal.

Les noves mesures establides per la Conselleria de Sanitat amplien l’horari de tancament de l’hostaleria, la restauració i el comerç fins a les 10 de la nit i l’augment de l’aforament fins al 75% en cines, teatres, museus i auditoris. Pel que respecta a les cerimònies i a les celebracions, l’aforament pot arribar al 50%. En canvi, es manté el tancament perimetral en tot el territori valencià i segueix en les 22.00 hores la limitació de la mobilitat nocturna.

Per a Carlos González “aquesta desescalada prudent permet esplaiar la situació de l’hostaleria, un sector econòmic molt important, al mateix temps que manté la cautela perquè, com som perfectament conscients, el virus continua sent ací”.

“En aquest moment és fonamental que continuem sent responsables i conscients de l’existència de risc de contagi i, per tant, és necessari mantindre la prudència davant el nou escenari que s’obri a partir del dilluns”, indica l’alcalde il·licità.