L’alcalde d’Elx fa una crida al diàleg i a evitar la lluita de partits en la concentració d’Alacant contra les retallades del transvasament Tajo-Segura

L’alcalde d’Elx fa una crida al diàleg i a evitar la lluita de partits en la concentració d’Alacant contra les retallades del transvasament Tajo-Segura

 Carlos González diu que “en aquest debat el que cal tindre són actituds que sumen i no que dividisquen i excloguen”


“La nostra posició, la de l’Ajuntament d’Elx, la dels alcaldes socialistes és absolutament clara, defensem el transvasament Tajo-Segura. Defensem les reivindicacions dels regants, estem al seu costat perquè entenem que el transvasament és essencial per als nostres cultius i per als nostres regadius, a Elx i al Baix Segura”, ha assenyalat aquest matí l’alcalde il·licità, Carlos González, en la concentració en protesta per les retallades del transvasament del Tajo convocada pels regants davant la Subdelegació del Govern d’Alacant.

L’alcalde il·licità va acudir acompanyat pels alcaldes de Dolores, Joaquín Hernández; i de Benejúzar, Miguel López; i a la protesta també s’han sumat el regidor de Desenvolupament Rural i de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Elx, Felip Sànchez i la regidora Esther Díez, respectivament.

El responsable de l’Equip de Govern ha fet una crida al diàleg i a la cerca de solucions equilibrades durant l’acte, que ha comptat amb la presència d’unes 300 persones.

“Entenem que ha d’imperar el diàleg, hem de ser capaços de buscar solucions equilibrades perquè el transvasament Tajo-Segura és una aportació imprescindible per al sud de la Comunitat Valenciana. Nosaltres continuarem treballant com ho hem fet fins ara, amb absoluta serietat, sense partidismes, sense enfrontaments i sense guerres de l’aigua. Estarem en tots els fòrums en els quals es defense una cosa tan important per a la societat alacantina”, ha assenyalat l’alcalde il·licità.

La protesta també ha comptat amb la presència del regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, i de la regidora de Medi Ambient, Esther Díez

Ximo Puig, primer defensor del transvasament

Carlos González també ha fet una defensa de les posicions del Consell i dels plantejaments del president de la Generalitat. “El primer aliat dels regants a la Comunitat Valenciana i primer defensor del transvasament Tajo-Segura ha sigut, és i serà el president de la Generalitat, Ximo Puig, perquè l’avala la seua defensa ferma del transvasament al llarg d’aquests cinc anys, la seua capacitat de diàleg i la determinació amb la qual ha defensat una aportació essencial per a la província d’Alacant. El Consell, per tant, és el primer defensor del transvasament Tajo-Segura. Està mantenint una posició seriosa i coherent, que representa la defensa dels interessos dels regants”, ha indicat l’alcalde.

“Com a alcalde d’Elx m’unisc a la posició del president de la Generalitat, que és defensar davant els tribunals qualsevol decisió que represente la reducció dels cabals del Tajo-Segura i, a més, no sols la recolze, sinó que ens personarem en tots els procediments judicials que emprenga la Generalitat Valenciana en defensa dels cabals del Tajo”, ha explicat González.

“En aquest debat sobre l’aigua i el transvasament el que cal tindre són actituds que sumen i no que dividisquen i excloguen. La nostra posició és de sumar, d’aportar i de defensar el transvasament, i no té a veure amb colors ni amb posicions partidistes. Convide tots els partits al fet que sumen amb les seues declaracions, al fet que no enfronten.

Cal excloure la lluita de partits, com ja vaig dir en la Mesa Provincial de l’Aigua, cal mantindre una actitud que incorpore els altres. Estem en un moment en el qual amb diàleg es pot arribar a posicions equilibrades que garantisquen que el transvasament Tajo-Segura continue sent una aportació fonamental per al sud de la província d’Alacant”, ha subratllat Carlos González.