L’Equip de Govern es bolca en la promoció de la lectura i mostra el seu suport al sector cultural amb nombroses accions en el Dia del Llibre

L’Equip de Govern es bolca en la promoció de la lectura i mostra el seu suport al sector cultural amb nombroses accions en el Dia del Llibre

Les Regidories de Cultura, Educació, Promoció Lingüística, Igualtat i Comerç de l’Ajuntament d’Elx impulsen diferents activitats per a commemorar aquesta efemèride


L’Equip de Govern d’Elx s’ha bolcat en la promoció de la lectura i ha mostrat el seu suport al sector cultural mitjançant la posada en marxa de nombroses accions amb motiu del Dia Internacional del Llibre. En concret, les Regidories de Cultura, Educació, Promoció Lingüística, Igualtat i Comerç de l’Ajuntament d’Elx han impulsat diferents activitats per a commemorar aquesta efemèride.

Una d’aquestes ha sigut el repartiment de més de 1.000 llibres en 22 punts de la ciutat (Carrús, centre, Altabix, Sector Cinqué i la UMH) i les pedanies (l’Altet, Torrellano, la Foia, la Baia i la Marina). Segons ha explicat la regidor de Cultura, Marga Antón, en cadascuna d’aquestes zones hi ha un total de cinquanta llibres i ha indicat que “com a novetat en aquesta edició els llibres estan embolicats en una bossa de plàstic i han passat una quarantena a causa de les condicions sanitàries actuals”. Antón ha destacat que aquest servei d’intercanvi lliure de llibres té la pretensió d’inundar la ciutat amb exemplars amb la intenció que els que els recullen, gaudisquen de la seua lectura i tornen a alliberar-los en un altre punt diferent.

Una altra de les activitats per a aquest 23 d’abril ha sigut dut a terme per Igualtat amb la celebració d’un acte en el Palau d’Altamira on s’han donat cita quatre escriptores il·licitanes per a visibilitzar el paper de la dona en el món de les lletres. El regidor de l’àrea, Mariano Valera, ha agraït a Anne Readheart, Helena Gutierrez Espí, Helena Vilella Bas i Sheila Lumen per les seues contribucions en aquesta iniciativa. El regidor ha recordat que des de Casa de la Dona s’han deixat dos llibres escrits per dones en els bancs violetes del municipi, un d’aquets destinat a públic juvenil i un altre per a persones adultes escrit per autores il·licitanes. Els huit bancs violetes distribuïts per tot el municipi són el del Palau d’Altamira, Parc Municipal, plaça de l’Aparadora, plaça 8 de Març, i a les pedanies de la Foia, Torrellano, l’Altet i la Marina.

Entre les accions dutes a terme destaquen la posada en marxa del bookcrossing, la trobada amb quatre escriptores il·licitanes, una campanya per a fomentar la compra en llibreries de proximitat i una visita escolar per a animar els més menuts a llegir

D’igual manera, la regidora d’Educació, María José Martínez, i el regidor de Promoció Lingüística, Carles Molina, han visitat aquest matí el CEIP Reis Catòlics amb motiu de la celebració de Sant Jordi. Tots dos regidors han obsequiat al centre amb el llibre ‘Cançonetes de Fil i Cotó’ que recull la música tradicional il·licitana i també han entregat material didàctic al centre.

Així mateix, des de la Regidoria de Comerç s’han llançat diverses campanyes amb premis directes per a consumir en les llibreries de proximitat. D’una banda, la campanya ‘Per Sant Jordi, guanyem-li al Drac, comprem llibres a Elx’. Felip Sànchez, regidor de Comerç, ha explicat que “si a Sant Jordi es lluita contra el drac, les llibreries competeixen contra la compra en línia”.

D’altra banda, ‘Comprar a Elx te premi’ és la primera iniciativa que la Regidoria de Comerç posa en marxa amb els ‘bons de comerç’ amb l’objectiu final d’afavorir les compres en el xicotet comerç.

“Dedicarem 15.000 euros per a una sèrie de premis per comprar en el comerç de proximitat”, ha indicat el regidor. A més, ha explicat que “en aquesta primera campanya són 700 premis relacionats amb Sant Jordi i seran llibres o flors”. Es tracta de 15.000 cupons rasca que s’han repartit en els comerços de proximitat que s’han sumat a aquestes campanyes. Aquests comerços adscrits entreguen un rasca per cada compra mínima de deu euros.