Nova trobada de l’alcalde amb els representants sindicals per a avançar en el diàleg social

Nova trobada de l’alcalde amb els representants sindicals per a avançar en el diàleg social

Entre els principals assumptes abordats en la reunió han estat la situació dels treballadors en ERTO, les mesures per a donar suport als sectors econòmics afectats per les restriccions o l’amenaça dels aranzels dels EUA per al calcer


L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, s’han reunit aquesta vesprada amb els secretaris generals d’UGT, Ismael Senent, i de CCOO, Carmen Palomar, per a establir estratègies de col·laboració entre el Govern Municipal i els agents socials i intensificar el diàleg social.

“Ens hem reunit amb els representants d’UGT i de CCOO amb la finalitat de prendre el pols a la situació sociolaboral de la ciutat des de l’òptica sindical”, ha assenyalat l’alcalde, que ha afegit que “entre altres qüestions, hem parlat dels treballadors en situació d’ERTO, de l’evolució de la desocupació, de les mesures dirigides a donar suport als sectors econòmics afectats per les restriccions, i també hem abordat la situació específica del sector del calcer”.

Respecte a la situació del calcer, l’alcalde ha explicat que en la reunió d’aquesta vesprada s’ha abordat la problemàtica sorgida amb l’amenaça dels EUA d’imposició d’aranzels i la necessitat que el Govern d’Espanya incloga al sector en l’àmbit de la protecció del decret d’ajudes a la solvència empresarial, qüestió que ha sigut recolzada pels representants sindicals.

“En conclusió, una reunió fructífera i útil en el marc del necessari diàleg social que s’ha de donar també en l’àmbit de les ciutats”, ha conclòs l’alcalde.

Per la seua part, Ismael Senent ha indicat que “aquesta reunió s’emmarca en l’objectiu que ens tracem fa algun temps quan acordem reunir-nos trimestralment per a valorar la situació de la ciutat i del territori i veure els mecanismes que s’estan posant en marxa, no sols per les ajudes que l’Ajuntament està generant per als afectats per la pandèmia, sinó per a ajudar en el creixement econòmic que també és urgent en aquest moment de crisi sanitària”.

Respecte a les actuacions encaminades a donar una solució a la problemàtica per la qual travessa el calcer, Carmen Palomar ha assenyalat que “ens sembla molt bé tot el que siga conjuminar forces per a mantindre viu un sector que és primordial a la nostra ciutat”.