Ximo Puig adverteix que si no hi ha diàleg sobre el transvasament Tajo-Segura “s’acudirà a solucions de caràcter jurídic”

Ximo Puig adverteix que si no hi ha diàleg sobre el transvasament Tajo-Segura “s’acudirà a solucions de caràcter jurídic”

El president de la Generalitat manté una reunió amb responsables de Regs de Llevant i aposta per consolidar els enviaments d’aigua com a garantia de la pervivència del sector agroalimentari


El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha donat aquest matí a Elx el seu suport ferm al transvasament Tajo-Segura i ha advertit que si no hi ha diàleg “s’acudirà a solucions de caràcter jurídic”. El responsable del Consell ha mantingut una reunió amb responsables de la Comunitat General de Regs de Llevant per a analitzar la situació creada després de les possibles retallades en l’enviament de cabals, en la qual, entre altres autoritats, ha sigut present l’alcalde il·licità, Carlos González.

Ximo Puig va visitar prèviament la bassa de la Comunitat de Regants del Quart Canal de Ponent a Benferri, on va destacar que el transvasament és “absolutament irrenunciable” i que és fonamental garantir “aigua per sempre”. Seguidament, va acudir al pantà de Crevillent, on el president de Regs de Llevant, Javier Berenguer, va donar explicacions sobre la distribució d’aigua als regants, entre altres aspectes relacionats amb els sistemes de reg i de cultiu.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, planteja al responsable del Consell “defensar amb fermesa i determinació davant el Govern d’Espanya la importància d’aquests cabals per a l’agricultura del sud de la Comunitat”

El president de la Generalitat també va assenyalar que és necessari consolidar el transvasament com a garantia de la pervivència del sector agroalimentari a la província d’Alacant, “clau en l’economia de la Comunitat”, i que s’ha mostrat estratègic durant la pandèmia.

El transvasament és producció, exportació, ocupació i riquesa

Per la seua part, l’alcalde d’Elx va indicar després de la reunió en la seu de l’entitat de reg que “el missatge que hem traslladat és clar, defensa a ultrança del transvasament Tajo-Segura, que per al camp il·licità significa producció, exportació, ocupació i riquesa, per la qual cosa és essencial per al nostre municipi. Hem plantejat també al president de la Generalitat la necessitat que continue defensant amb determinació i fermesa davant el Govern d’Espanya i el Ministeri per a la Transició Ecològica la importància que tenen els cabals per a l’agricultura del sud de la Comunitat Valenciana”.

El transvasament és imprescindible, insubstituïble i irrenunciable i treballarem a tots els nivells des del diàleg, des del consens, farem veure al Govern d’Espanya la importància que tenen aquests cabals transvasats per al camp il·licità amb la finalitat que no es modifiquen les regles d’explotació i que no es duga a terme cap canvi substancial que altere els transvasaments a la conca receptora”, va destacar l’alcalde il·licità.

González va subratllar que es camina amb “determinació i fermesa en la defensa del transvasament i en el suport a totes les gestions que està realitzant el president de la Generalitat en defensa d’un transvasament que és essencial per a la nostra terra”.