Carlos González qualifica de “pas decisiu i de justícia” la iniciativa de PSOE, Compromís i Podem en les Corts Valencianes per a garantir el finançament del Palmerar

Carlos González qualifica de “pas decisiu i de justícia” la iniciativa de PSOE, Compromís i Podem en les Corts Valencianes per a garantir el finançament del Palmerar

L’alcalde assenyala que “la gran clau per a conservar el Palmerar i perquè siga un actiu cultural i turístic és el seu adequat manteniment amb neteja, poda i reg”


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha qualificat de “pas decisiu i de justícia per a la conservació del Palmerar” l’esmena plantejada a la Llei del Palmerar pels grups parlamentaris de PSOE, Compromís i Podem en les Corts Valencianes sobre el seu finançament.

González ha explicat que aquesta iniciativa “fa justícia amb la importància que el Palmerar d’Elx té per a la Comunitat Valenciana en la seua condició de Patrimoni de la Humanitat. Es tracta d’un pas decisiu perquè, com he sostingut, la gran clau per a conservar el Palmerar i perquè siga un actiu cultural i turístic és el seu adequat manteniment amb neteja, poda i reg”.

“Com a alcalde d’Elx valore molt positivament que la reivindicació que he realitzat en nombroses ocasions, però que concretament vaig fer al Consell el passat 30 de novembre en el vinté aniversari del Palmerar quan vaig demanar un compromís decidit de la Generalitat i una aliança per a conservar-lo, es veja contemplada en aquests termes en la llei. Ho considere un èxit i una mesura de futur”, ha assenyalat González.

El responsable de l’Equip de Govern destaca la importància que el finançament de la conservació es reculla en la llei com una obligació de la Generalitat

Es tracta d’una de les nostres principals reivindicacions com a Govern en relació amb el Palmerar i, afortunadament, amb la presentació d’aquesta esmena veurem com es converteix en realitat. És un èxit de tots, però que naix del treball, la determinació i l’impuls de l’Equip de Govern, que primer va plantejar aquesta proposta de Llei, l’essència del que s’està discutint en les Corts Valencianes, i que ara veurà recollits els principals aspectes”, indica l’alcalde il·licità.

“Vull posar en relleu la importància transcendental que té el fet que es reculla el finançament de la conservació i el manteniment del Palmerar en la llei com una obligació de la Generalitat, sense que això siga obstacle perquè continuem treballant amb la finalitat d’implicar el Govern d’Espanya i la Diputació Provincial d’Alacant”.