Drets Socials i l’associació benèfica Consciencia’t presenten un nou vehicle per a reforçar el dispositiu d’emergència alimentària

Drets Socials i l’associació benèfica Consciencia’t presenten un nou vehicle per a reforçar el dispositiu d’emergència alimentària

El regidor de l’àrea, Mariano Valera, agraeix a l’entitat el seu treball en favor dels col·lectius vulnerables de la ciutat


Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament el nou vehicle adquirit per l’associació benèfica Consciencia’t —gràcies als donatius i a les col·laboracions de diverses empreses i organitzacions del municipi— per al dispositiu d’emergència alimentària emprés per l’entitat i el Govern local. A l’acte han assistit el regidor de Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera; el de Promoció Econòmica i Ocupació, Carles Molina; el president i la secretària de Consciencia’t, Gorka Chazarra i Elena Rodríguez; així com representants de les diverses firmes i entitats que han contribuït a la compra de la furgoneta.

Valera, que ha lloat la sinergia entre Consciencia’t i la Regidoria que dirigeix, ha expressat la seua gratitud als voluntaris de Consciencia’t —al llarg d’aquest any més d’un centenar han participat en el dispositiu d’emergència alimentària, que recullen aliments en els supermercats o que preparen i entregen els lots—, igual que a les nombroses empreses i entitats que han col·laborat en l’adquisició del vehicle o que han realitzat donacions de menjar. “Gràcies per la vostra disposició total i treball per la ciutadania il·licitana, especialment per aquella que més pateix com són els col·lectius vulnerables de la nostra ciutat”. “I, a més”, ha continuat el regidor, “agrair als agents econòmics i socials que han participat en aquesta iniciativa i que s’han bolcat durant aquesta pandèmia per a generar els recursos necessaris. Per això, gràcies per la vostra solidaritat”.

Chazarra, per la seua part, ha detallat que el nou vehicle es destinarà a continuar portant aliments i productes d’higiene bàsica a les famílies en situació d’emergència que els Serveis Socials de l’Ajuntament deriven a Consciencia’t: “Des de la posada en marxa del dispositiu d’emergència el mes de novembre passat, hem atés ja a més de 550 famílies”. Valera ha explicat que, igualment, permetrà enfortir el dispositiu nocturn d’ajuda a les persones sense llar, “una tasca en la qual Consciencia’t també està compromesa”. En concret, segons Chazarra, “diverses nits a la setmana, voluntaris de Consciencia’t porten sopar calent i acompanyen les persones que viuen al carrer”, una activitat que l’associació va iniciar fa setmanes en col·laboració amb Alacant Gastronòmica.