Elx mostra repulsa contra els últims casos de violència masclista

Elx mostra repulsa contra els últims casos de violència masclista

L’alcalde, Carlos González, i membres de l’Equip de Govern, secunden la convocatòria de la Coordinadora Feminista en un mes de maig que ja registra sis feminicidis


El poble il·licità manifesta la seua repulsa contra la violència masclista. L’alcalde, Carlos González, i membres de l’Equip de Govern, han secundat la convocatòria de la Coordinadora Feminista a la plaça de Baix, on quasi mig centenar de persones s’han reunit aquest dimarts a les 19.00 hores, amb les mesures de distanciament pertinents, per a mostrar les seues condolences amb un minut de silenci i el rebuig sense pal·liatius als assassinats de dones al nostre país, sis d’aquests durant l’última setmana.

Loli Torres, membre de la Coordinadora Feminista, ha llegit el manifest en el qual s’han recordat les dramàtiques xifres, perquè des de l’any 2003 s’han produït 1.901 feminicidis en total, dels quals 45 corresponen a 2020 i 14 al que portem de 2021. “Aquest mes ha sigut, per desgràcia, un mes marcat per una xacra a la qual tots i totes hem de plantar-li cara, un problema social que es combat amb tolerància zero”, ha glossat Torres, que ha destacat que només tres de les mortes al maig havien denunciat els seus agressors.

La Coordinadora, que convoca aquestes concentracions els dies 25 de cada mes des de fa anys, ha cridat a “no romandre en silenci davant la violència masclista” i “a transmetre a les generacions futures el respecte i la igualtat entre dones i homes”, i reclama un esforç col·lectiu per a seguir compromesos amb el suport a les víctimes i “amb la determinació d’erradicar una violència que no cap en la nostra societat en atemptar contra els drets i la dignitat de les persones”.