La Conselleria de Medi Ambient protegeix espais naturals en el sud de la província per a rescatar espècies amenaçades com la gavina capblanca

La Conselleria de Medi Ambient protegeix espais naturals en el sud de la província per a rescatar espècies amenaçades com la gavina capblanca

La consellera Mireia Mollà visita les salines de Santa Pola – el Pinet on presenta un nou projecte per a recrear salines artificials en miniatura que ajude els visitants a comprendre el procés productiu de les salines


La consellera de Medi Ambient, Mireia Mollà, ha visitat juntament amb la regidora de l’àrea, Esther Díez, les salines de Santa Pola-el Pinet per a conéixer l’estat de la gavina capblanca, una espècie en perill d’extinció, inclosa en la categoria de vulnerable a la Comunitat Valenciana. Mollà ha assenyalat que més del 50% d’aquest exemplar es troba en aquest paratge i ha informat que en tan sols un any s’ha passat de 1.000 parelles a 1.400.

En la visita també han estat presents els regidors de Santa Pola de Medi Ambient, Jorge Antonio Díez, i de Turisme, Julio Miguel Baeza, així com tècnics municipals.

Mollà ha assenyalat que “perquè aquest tipus d’espècies vulnerables perduren en el temps o fins i tot vagen en augment s’han de protegir, cuidar i posar en valor tots aquells espais on viuen com les salines de Santa Pola, les llacunes de la Mata-Torrevella, el Fondo o el Clot de Galvany”.

D’altra banda, la consellera ha explicat el projecte que està prop del Museu de la Sal de Santa Pola, en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Pola, per a recrear salines artificials en miniatura que ajude els visitants a comprendre el procés productiu de les salines.

Esther Díez recorda que des de la seua Regidoria es treballa en la mateixa línia amb la incorporació de noves espècies autòctones i destaca la posada en marxa de la sendera sud amb la qual es connectarà Elx amb aquest paratge

“Una iniciativa que naix amb la finalitat d’educar als més menuts i ensenyar-los aquest sistema aiguamoll tan important per a la Comunitat Valenciana, així com les nostres tradicions vinculades en un entorn natural immillorable”, ha indicat Mollà, que ha comunicat que després d’aquesta parada també visitaran El Fondo on participaran amb Cocemfe (Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica) en un projecte que pretén convertir els espais naturals en llocs on no hi haja barreres per a la discapacitat i puguen ser accessibles per a totes les persones amb diversitat funcional.

Per la seua part, la regidora de Medi Ambient ha destacat que “des de l’Ajuntament d’Elx estem molt agraïts per la tasca que està desenvolupant la Conselleria de Medi Ambient en la preservació de la biodiversitat dels nostres espais naturals” i ha recordat que des de la Regidoria també es treballa en aquesta mateixa línia amb la introducció d’espècies de nenúfar blanc, una espècie en perill d’extinció, que va ser incorporada la setmana passada al Clot de Galvany. Així mateix, Díez ha recordat que des del seu departament es va posar en marxa la sendera sud del riu Vinalopó que connectarà el nucli urbà amb les salines del Pinet, la qual cosa permetrà que cada vegada siguen més les persones que coneguen el patrimoni natural i cultural del municipi.