La Policia Local deté dues persones per agredir a agents després de protagonitzar sengles altercats

La Policia Local deté dues persones per agredir a agents després de protagonitzar sengles altercats

Una patrulla va ser alertada sobre una discussió en un establiment d’hostaleria per part d’un home de 50 anys notablement alterat durant el moment de tancament i neteja


La Policia Local d’Elx ha detingut dues persones per agredir a agents després de protagonitzar sengles altercats. El primer dels fets es va produir divendres passat, 30 d’abril. Al voltant de les 22.40 hores, la Sala d’Operacions de Policia Local (092) va ser alertada per un particular sobre l’existència d’una discussió en un local d’hostaleria.

Quan els agents van arribar a l’establiment, van observar com una de les persones implicades en la discussió es va dirigir directament a la patrulla amb insults i li va exigir que marxara. Després d’aquest succés els policies van tractar de calmar-lo i conéixer el motiu pel qual es trobava tan alterat. Segons va indicar el titular de l’establiment públic, que estava finalitzant la neteja i el tancament del local, l’home, de 50 anys, hauria ocasionat problemes poc abans de tancar, així com danys en la façana de l’immoble.

Pocs minuts després, encara per la zona, la dotació policial va percebre sorolls metàl·lics. Posteriorment, van confirmar que el sospitós es trobava de tornada i el van trobar enfilat a la reixa del local donant puntades a les finestres i acompanyat d’altres dues persones.

En ser comminat pels agents perquè deposara la seua actitud i cessara els colps, aquest es va abalançar sobre un dels agents amb intenció d’agredir-li, ocasionant-li lesions lleus per tal fet, encara que la policia va aconseguir reduir-lo finalment. Els acompanyants, en observar aquesta acció i la petició de suport, van abandonar el lloc. Finalment, l’home va ser detingut i traslladat a dependències policials.

Un altre succés similar es va produir l’endemà quan diversos joves sense màscara impedien el pas de vianants en un tram de vorera i es va comprovar que un d’aquests estava influenciat pel consum de begudes alcohòliques

Un altre succés similar es va produir el dia posterior, 1 de maig, sobre les 19.50 hores, quan una UTE (Unitat Territorial) va acudir al requeriment de diversos ciutadans a través de la Sala d’Operacions (092) per la presència de diversos joves sense màscara que impedien el pas de vianants en un tram de vorera.

Quan els agents van arribar es va comprovar la veracitat del fet i es va començar el tràmit de denúncia dels implicats. Un dels joves, menor d’edat i visiblement influenciat pel consum de begudes alcohòliques, va indicar que havia de tornar en bicicleta al domicili patern situat a la Foia. Davant aquest desplaçament interurbà i el seu estat d’embriaguesa, els agents van procedir a telefonar a la mare d’aquest per a comunicar la situació i aconseguir el telèfon del pare.

Durant la crida, el menor, sense mediar una altra acció, va colpejar el braç de l’agent per a evitar la conversa i tot seguit va propinar una punyada en el pòmul d’aquest, que li va ocasionar lesions.

El menor, de 16 anys, va ser detingut i traslladat al centre mèdic i a dependències policials.