L’Ajuntament se suma a la lluita contra l’assetjament escolar

L’Ajuntament se suma a la lluita contra l’assetjament escolar

El Saló de Plens acull la lectura d’un manifest en el ‘Dia Internacional contra el Bullying’ amb la presència de la regidora d’Educació, María José Martínez; el regidor d’Igualtat, Mariano Valera; i membres de la corporació municipal i de l’associació ‘Planta-li cara al bullying’.


L’Ajuntament d’Elx s’ha sumat a la lluita contra l’assetjament escolar. El Saló de Plens acull la lectura d’un manifest en el ‘Dia Internacional contra el Bullying’ amb la presència de la regidora d’Educació, María José Martínez; el regidor d’Igualtat, Mariano Valera; i membres de la corporació municipal i de l’associació ‘Planta-li cara al bullying.

La regidora d’Educació ha explicat que “el bullying és un problema que hem d’abordar de manera conjunta, coordinada i transversal entre tota la comunitat educativa, administracions públiques, entitats socials i societat civil en el seu conjunt”.

A més, Martínez ha posat en valor que des de l’Ajuntament “es desenvolupen diverses accions per a previndre, reconéixer i retratar aquesta problemàtica a les aules entre les Regidories d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, Joventut i Educació” i ha agraït la labor de les associacions ‘Planta-li cara al bullying’ i ‘ANAR’.

Per la seua part, Laura Torres, integrant de l’associació ‘Planta-li cara al bullying, ha indicat que “l’assetjament escolar és una pandèmia invisible, silenciosa, tan crònica com una malaltia que va afectant el que al pateix fins que els símptomes són tan evidents que dona objecció reconéixer que no es va detectar abans”.

D’altra banda el regidor de Drets Socials, Mariano Valera, ha ressaltat que “volem posar de manifest el compromís d’aquesta corporació municipal en la lluita contra l’assetjament escolar”.

La UNESCO, en el seu últim informe sobre violència en l’àmbit infantil de 2019, adverteix que un de cada tres menors escolaritzats a tot el món, pateix l’assetjament escolar. A més, aquest informe alerta que no sols afecta a la víctima sinó que també ho fa amb aquells que són testimonis directes del maltractament als seus companys. Normalitzen aquestes situacions i les projecten en el futur quan són adults.

Al voltant d’un 17% dels estudiant ha patit algun tipus d’assetjament a Espanya. L’última memòria anual publicada sobre convivència a les aules a la Comunitat Valenciana, 2016-2017, xifra una mitjana de tres assetjaments al dia a les escoles valencianes. Laura Torres, integrant de l’associació ‘Planta-li cara al bullying’ ha advertit que “cal tindre en compte que aquests són les dades oficials, els reals, són molts més”.