L’alcalde considera que “les noves mesures del Consell davant la fi de l’estat d’alarma seran un baló d’oxigen per al sector de la restauració”

L’alcalde considera que “les noves mesures del Consell davant la fi de l’estat d’alarma seran un baló d’oxigen per al sector de la restauració”

Carlos González recolza la desescalada gradual proposta pel Govern de Ximo Puig i apel·la a la responsabilitat en aquesta nova fase per a continuar contenint la pandèmia i avançar cap a la normalitat


Després de més de mig any en estat d’alarma, Espanya es prepara per a iniciar una nova normalitat dilluns que ve. Davant aquesta situació, l’alcalde d’Elx, Carlos González, ha valorat positivament les noves mesures plantejades pel Consell, algunes de les quals hauran de ser avalades pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, González considera que “l’ampliació del toc de queda i de l’horari de la restauració seran un autèntic baló d’oxigen per a aquest sector que ha patit especialment l’impacte de les restriccions durant tot el període de la crisi sanitària”.

Concretament, entre les restriccions figura el límit màxim de persones que poden participar en reunions socials i familiars, que actualment és de 6 i que podria ampliar-se fins a les 10 persones. A més, la Generalitat té previst alçar el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, així com limitar l’aforament al 75% en espais de culte, fixar el toc de queda entre les 0.00 i les 6.00 hores o ampliar l’horari de l’hostaleria de 22.00 a 23.30 hores.

L’alcalde il·licità ha recolzat la desescalada gradual que el Govern de Ximo Puig ha proposat per a no fer passos arrere que frenen el progrés aconseguit. “Unes mesures adequades a la situació epidemiològica que en aquests moments viu la Comunitat Valenciana que permeten mantindre el delicat equilibri entre protegir la salut i afavorir la recuperació de la normalitat econòmica i social”, ha destacat González.

Malgrat que la incidència acumulada per coronavirus és relativament baixa, el responsable de l’Equip de Govern ha fet una crida a la responsabilitat en aquesta nova fase. “No podem relaxar-nos. Ens ha costat un gran esforç individual i col·lectiu aconseguir aquest estat de mínima pressió hospitalària i hem de ser capaços de conservar aquesta situació”, ha assenyalat l’alcalde. A més, ha demanat es continue amb el compliment de totes les mesures sanitàries recomanades per a continuar contenint la pandèmia i que es puga avançar cap a la normalitat.