L’antic edifici de Correus es convertirà en un exclusiu “learning factory” per a la innovació empresarial i la formació de professionals

L’antic edifici de Correus es convertirà en un exclusiu “learning factory” per a la innovació empresarial i la formació de professionals

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la consellera d’Innovació, Carolina Pascual, participen amb diferents agents socials en una nova reunió per a impulsar un projecte que també suposarà la renovació de la zona del passeig de la Joventut


L’antic edifici de Correus del passeig de la Joventut d’Elx, adquirit per la Generalitat Valenciana, es convertirà en un espai de referència per als diferents sectors productius, no sols d’Elx sinó també de la Comunitat Valenciana. Aquest centre resoldrà les necessitats tecnològiques de les empreses i es convertirà en un learnig factory, del qual només hi ha 18 a tot el món, per a la formació de professionals en el complex i canviant món digital, segons han informat l’alcalde il·licità, Carlos González i la consellera d’Innovació, Carolina Pascual, després de mantindre una reunió amb diferents agents socials per a avançar en el projecte.

“M’agradaria destacar quatre aspectes de la reunió. En primer lloc, que ha estat caracteritzada pel consens de tots els agents participants. En segon lloc, que el projecte complirà una funció urbana que suposarà la renovació i revitalització de la zona on està situat l’antic edifici de Correus. En tercer lloc, la cogovernança i la implicació de la iniciativa privada d’aquest futur projecte. I en quart lloc, ressaltar que serà un espai de referència per als diferents sectors productius, no sols de la ciutat sinó de la Comunitat Valenciana, que impulse el canvi de model productiu i la innovació del teixit empresarial. Com ha dit la consellera, ha de ser diferenciador i una referència no sols per a la Comunitat Valenciana sinó per al conjunt de l’Estat”, ha assenyalat el responsable de l’Equip de Govern Municipal.

“Ha de ser un centre on les empreses vagen a resoldre les necessitats científiques i tecnològiques i on els professionals tinguen una referència per a la seua formació, la seua especialització i adaptació a un món complex en plena digitalització i canvis. Ha sigut una reunió en la qual hem fet un pas més per a definir una iniciativa que tindrà una repercussió important a la ciutat en termes físics, per la construcció de l’edifici, i empresarials per la seua influència en el teixit productiu”, ha afegit l’alcalde.

Element diferenciador

Per la seua part, la consellera ha assenyalat que “hem tingut l’oportunitat d’escoltar les propostes que ens han fet arribar els diferents agents per a fer un teixit productiu més competitiu”.

Només existeixen 18 centres d’aquest tipus en el món en els quals estudiants o treballadors poden aprendre “en viu i en directe” el maneig de les eines de les seues empreses

“Hem vist principalment diversos punts comuns en les diferents propostes que hem intentat conjuminar. A més, hem coincidit que era rellevant per al centre que hi haguera un element diferenciador, que no fora un centre més, alguna cosa que ja hi haguera en un altre lloc, i que puguem introduir un element disruptiu”, ha manifestat Carolina Pascual.

La consellera també ha afegit que “hem estat parlant del concepte de learning factory, que és com generar un simulador, un entrenador, on els treballadors o els estudiants tinguen un equipament que semble una empresa real i puguen aprendre el seu maneig en viu i en directe. Solament existeixen a tot el món 18 learning factory. Això ens donaria l’oportunitat de tindre un entrenador de diferents tecnologies disruptives, bé siga d’intel·ligència artificial o de cadenes de muntatge que puguen estar basades en una xarxa virtual d’entorn al 5G o de la indústria robotitzada”.

“La idea és que siguen els mateixos estudiants els que en un laboratori simulen estar en una empresa i puguen fer ús d’aquests dispositius. Pot ser un element diferenciador i incloure diferents tecnologies habilitadores, i ara, lògicament, cal crear un equip de treball tècnic en el qual estaran els distints agents, des de la part docent i empresarial fins a la formativa”, ha ressenyat la consellera.

La primera reunió per a impulsar aquest projecte es va realitzar el mes de març passat i la tercera està prevista que tinga lloc al juny.