Torna “PhotoClot”, el concurs fotogràfic que posa en valor la biodiversitat del Clot de Galvany

Torna “PhotoClot”, el concurs fotogràfic que posa en valor la biodiversitat del Clot de Galvany

Els interessats a participar hauran d’enviar un màxim de tres instantànies, de l’1 de juny al 30 de setembre a través de les xarxes socials de l’espai natural municipal


Torna “PhotoClot”, el concurs de fotografia que posa en valor el paratge natural municipal del Clot de Galvany —que pertany a la Xarxa Natura 2000 i Zona d’Especial Protecció per als Ocells (ZEPA)— de la mà de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament il·licità i Aigües d’Elx. La regidora de l’àrea, Esther Díez; el director-conservador de l’espai protegit, Juan Carlos Aranda; i el director de planificació i producció de l’empresa mixta d’aigües, Carlos Peiró, han presentat la quarta edició del certamen, la temàtica del qual, en la convocatòria de 2021, versarà sobre ‘Les dunes i les platges del Clot’.

“Quan parlem del Clot de Galvany també ho fem de les platges i de les dunes de l’Altet, dels Arenals i del Carabassí”, ha expressat Díez, que ha reiterat la seua importància per a Elx “en concentrar-se bona part de la diversitat vegetal i animal del terme”. A més, ha valorat com a reeixida la III edició del concurs, la de 2020, en la qual van participar un total de 128 persones amb unes fotos que protagonitzen una exposició itinerant per les instal·lacions culturals d’Elx, que es va inaugurar en el claustre del complex de Sant Josep i, actualment, es poden visitar al Museu de Puçol fins al 23 de juny.

“L’objectiu, promoure el Clot i que il·licitans i il·licitanes, i visitants, deixen un record mitjançant el concurs i així donar-lo a conéixer”, ha explicat Peiró, que ha insistit en la rellevància de les platges citades i les seues dunes: “Aquesta quarta edició s’organitza al voltant d’aquestes perquè són part del parc, i és necessari, quan les gaudim, seguir unes normes i tindre una conscienciació ecològica i ambiental”.

La regidora de Medi ambient, Esther Díez, informa que la temàtica d’aquesta quarta edició versarà sobre les platges del Clot, que són l’Altet,  els Arenals del Sol i el Carabassí

I és que, “quan ens banyem a l’Altet, als Arenals i al Carabassí, també ho fem al Clot de Galvany, perquè són part integrant de la Xarxa Natura 2000 i de la ZEPA, la qual cosa aporta valor a aquestes platges”, ha postil·lat Aranda, que ha anunciat que, després de l’aturada provocada per la pandèmia, si la situació sanitària ho permet, després de l’estiu es reprendran les activitats de cap de setmana: “Visites guiades tematitzades, tallers de manualitats i cursos intensius sobre flora i fauna, repoblacions al novembre amb espècies del viver forestal del Clot…”.

Els interessats a participar en el “IV PhotoClot” hauran d’enviar un màxim de tres instantànies del paratge de l’1 de juny al 30 de setembre a través de les xarxes socials del Clot (Instagram, Facebook i Twitter), on, així mateix, a més de la web oficial, es podran consultar les bases detallades. El 13 de desembre de 2021 es coneixeran els guanyadors, que rebran un primer, segon i tercer premi en metàl·lic de 625, 250 i 100 euros respectivament, dels quals l’últim guardonat es triarà per votació popular.

La regidora, que ha recordat l’estreta col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient, la qual cosa ha permés introduir noves espècies com exemplars de sarcet marbrenc i recentment de nenúfar blanc —totes dos en perill d’extinció—, i actuacions com la tolla de limícoles remodelada per Aigües d’Elx, ha convidat la ciutadania a concórrer en el certamen per a continuar aprofundint en la divulgació i en la salvaguarda del Clot de Galvany.