Carlos González: “l’anunci de la construcció dels centres de salut de Trabalon i del nou Sant Fermí, reafirma l’aposta decidida del Consell per la sanitat pública a Elx”

Carlos González: “l’anunci de la construcció dels centres de salut de Trabalon i del nou Sant Fermí, reafirma l’aposta decidida del Consell per la sanitat pública a Elx”

L’alcalde, Carlos González, destaca que la col·laboració entre els governs progressistes d’Elx i de València permet que la ciutat estiga experimentant una millora sense precedents en la modernització de les seues infraestructures sanitàries


L’alcalde d’Elx, Carlos González, considera que la construcció dels centres de salut de Trabalon i Sant Fermí, i la reforma dels quiròfans de l’Hospital General, actuacions incloses en el Pla Crèixer+ anunciat ahir pel president Ximo Puig, “és una grandíssima notícia per a Elx i la prova de l’aposta ferma per la sanitat pública de qualitat, universal i gratuïta del Govern Valencià”.

Ahir, Ximo Puig va anunciar que la Conselleria de Sanitat va destinar 658 milions d’euros a la millora de les infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana, 225 milions d’aquests per a la província d’Alacant. Serà gràcies al Pla Crèixer que es durà a terme entre 2021 i 2023 i per a Elx està prevista la reforma dels quiròfans de l’Hospital General i la construcció dels centres de Salut de Trabalon i Sant Fermí.

El Pla Crèixer+ de la Generalitat per al període 2021-23 també contempla continuar reformant els quiròfans de l’Hospital General d’Elx

La col·laboració entre els governs progressistes d’Elx i de València està permetent que Elx estiga experimentant una millora sense precedents en és els últims anys en les seues infraestructures sanitàries”, ha assenyalat l’alcalde, que ha recordat que l’Ajuntament ja ha dut a terme la cessió gratuïta per a la construcció del nou centre de salut de Trabalon, una infraestructura que permetrà alleujar la situació de l’actual centre de salut d’Altabix, molt saturat davant el creixement de població que està experimentant la ciutat en la zona i que millorarà l’atenció sanitària al veïnat d’Altabix, dels Palmerars, de Sant Antoni i de la zona de Trabalon.

Tal com ha recordat l’alcalde, les actuacions anunciades ahir pel president de la Generalitat se sumen a unes altres que ja s’han realitzat o estan en marxa. Entre aquestes destaca la que s’està duent a terme a l’Hospital General Universitari d’Elx amb la reforma d’Urgències, de l’hall, de les plantes i les obres d’ampliació i reforma del nou bloc quirúrgic, que compten amb un pressupost de més d’11 milions d’euros i que permetran al centre sanitari comptar amb un total de 13 quiròfans. A això cal sumar les obres que l’Ajuntament ha dut a terme en l’intercanviador de l’Hospital per a millorar l’espera dels usuaris del transport urbà i millorar la circulació als autobusos.

Cal no oblidar altres actuacions dutes a terme en els últims anys com el nou PAS d’Altabix, la millora dels consultoris de les pedanies, la creació del Punt d’Atenció Continuada en l’Altet 24 hores a l’estiu o l’ambulància per a aquesta pedania”, ha indicat l’alcalde.