El carrer Fatxo obri el dimecres convertit en una via de prioritat per als vianants

El carrer Fatxo obri el dimecres convertit en una via de prioritat per als vianants

La regidora de Mobilitat Sostenible, Esther Díez, recorda que en les plataformes úniques els vehicles hauran de circular a un màxim de 20 km/h per ajustar-se a la velocitat dels vianants


La regidora de Mobilitat Sostenible, Esther Díez, acompanyada pel regidor de Modernització de l’Espai Públic, Héctor Díez, ha visitat aquest matí les obres del carrer Fatxo, que es troben en la fase final de la seua transformació com a plataforma única —això és, voreres i paviment al mateix nivell per a la pacificació del trànsit rodat, que haurà de transitar a un màxim de 20 km/h—, i que està previst que òbriga dimecres que ve, 9 de juny, a la circulació. En concret, els operaris es troben aplicant la segona capa de resina al paviment, el qual posseeix un color diferenciat on es van trobar restes de l’antiga muralla. A més, s’instal·larà un panell informatiu perquè la ciutadania tinga coneixement d’aquests.

“Encara que els vehicles podran circular pels carrers convertits en plataformes úniques, com el carrer Fatxo, la prioritat passarà a ser per als vianants, això vol dir que el trànsit haurà de respectar els vianants i ajustar-se a la velocitat d’aquests”, ha recordat la regidora. A més, ha avançat que la previsió de la Regidoria que dirigeix és continuar actuant en vies que ostenten característiques similars a les que tenien anteriorment carrers com Fatxo o Sant Miquel, situats en el centre històric, la zona de l’asil de Sant Josep o el Raval.

La previsió, continuar actuant en àrees amb accessibilitat reduïda, situades en el centre històric, en la zona de l’asil o en el Raval, amb una inversió de més de 600.000 euros finançada per la Diputació

“Disposem d’un projecte de més de 600.000 euros finançat per la Diputació que desenvoluparem a l’estiu per a, quan entren els fons provincials, començar les obres i així continuar modernitzant vies i contribuir a la seua accessibilitat total i transformació amb criteris sostenibles”, ha precisat Esther Díez.

Quant a altres obres emmarcades en el Pla Centre, i que s’estan duent a terme simultàniament a les de Fatxo, Díez ha destacat que hui comença l’asfaltat en l’eix Sant Miquel, Porta d’Oriola i Barques; la setmana que ve serà en el d’Abadia, Fossar i Mare de Déu de la Llet —tots dos convertits també en plataformes úniques—. A la fi d’aquest mes culminaran aquestes actuacions, en les quals prèviament s’han posat a punt les xarxes de clavegueram i d’aigua potable, amb l’asfaltat del carrer Sant Vicent, on s’han ampliat les voreres.