El Ple aprova per unanimitat la modificació estructural del Pla General per a l’ampliació del Parc Empresarial

El Ple aprova per unanimitat la modificació estructural del Pla General per a l’ampliació del Parc Empresarial

La sessió plenària dona llum verda a una modificació pressupostària per valor de 428.000 euros per a la realització d’activitats ludicoculturals durant les Festes Patronals i per al lloguer de vehicles de la Policia Local


La sessió plenària de hui, celebrada en el Centre de Congressos, ha aprovat per unanimitat la modificació estructural del Pla General per a l’ampliació del Parc Empresarial (Sector E-49) en tràmit d’aprovació provisional. Es tracta d’un pas decisiu per a concloure amb una de les actuacions de major importància estratègica per a Elx. “L’Ajuntament culmina així una iniciativa que va començar en 2016, en la qual ha treballat durant aquests últims anys amb determinació i constància”, ha assegurat la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, que ha destacat que la seua aprovació definitiva es produirà el mes de juliol. “Una bona notícia que ens ha de fer reflexionar sobre l’agilitat dels procediments administratius i concretament sobre els urbanístics”, ha destacat l’edil.

Segons ha explicat la regidora és necessària l’existència d’un procediment seriós, àgil i rigorós que garantisca el compliment de les previsions legals, així com que les actuacions no menyscaben el medi ambient.

Arabid ha agraït els serveis municipals, l’empresa adjudicatària Pimesa i tots els que han fet possible aquesta iniciativa perquè Elx dispose de quasi 600.000 metres quadrats de sòl industrial per a la implantació de noves empreses, la reactivació de l’economia i la creació d’ocupació.

El Ple també acorda l’adhesió de l’Ajuntament d’Elx a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori amb l’objectiu de preservar el patrimoni rural des de l’àmbit urbanístic i territorial

“Una vegada siga aprovada la modificació pel Ple i Conselleria toca continuar treballant per a aprovar l’ordenació detallada i continuar la gestió del sòl per part de Pimesa amb l’elaboració del projecte d’urbanització i parcel·lació, tots dos d’aprovació municipal amb els quals es culminarà una actuació crucial per al desenvolupament socioeconòmic de la ciutat”, ha conclòs l’edil.

D’altra banda, en la sessió plenària també s’ha donat llum verda a una modificació pressupostària per valor de 428.000 euros per a la realització d’activitats durant les Festes Patronals i per al lloguer de vehicles de la Policia Local. Una quantia que es finança amb romanent de tresoreria de despeses generals, segons ha explicat l’edil de Gestió Tributària i Financera, Patrícia Macià, que ha destacat que “d’aquest muntant econòmic, un total de 335.000 euros van destinats a la partida de despeses per a la Regidoria de Festes, minvada en el pressupost davant les prioritats marcades pel Govern Municipal però que en aquests moments existeix la necessitat d’incrementar-la per a poder desenvolupar activitats ludicoculturals, una vegada reduïda les restriccions i finalitzat l’Estat d’Alarma”.

La regidora ha assegurat que el descens dels contagis i l’avanç de la vacunació permeten encarar la temporada d’estiu amb major optimisme però no amb menys prudència. En concret, es destinen 199.220 euros per a la realització de cinc contractes per a establir una programació de concerts amb motiu de les Festes Patronals d’agost.

L’única activitat que es va poder oferir a la població consistirà en concerts amb entrades, seients numerats i amb aforament. Per al desenvolupament d’aquestes actuacions s’habilitaran la Rotonda del Parc i l’aparcament de la Universitat Miguel Hernández. L’edil ha informat que també es destinarà part d’aquest import a realitzar el tancament especial d’aquests recintes, així com al subministrament de combustible, la instal·lació elèctrica i la contractació d’artistes. Per a poder prestar aquest servei es procedirà a la instal·lació d’equips de so i il·luminació, un servei de vigilància privada i col·locació d’artefactes pirotècnics.

Els 136.000 euros restants aniran dirigits a la celebració d’activitats que inicialment s’havien suspés per la crisi sanitària però que a partir de setembre es preveu que es duguen a terme.

Per part seua, el departament de la Policia Local ha sol·licitat 21.000 euros per a la partida de lloguer de vehicles per un període de sis mesos davant la gran necessitat que existeix de cotxes policials fins que s’adjudique el plec d’adquisició de vehicles que en aquests moments s’està licitant.

D’altra banda, es destinaran 72.000 euros al desenvolupament d’un plec de reparació i equipament policial dels vehicles del Parc Mòbil amb l’objectiu d’arreglar diversos dels cotxes policials que per qüestions de treball estan deteriorats.

Elx s’adhereix a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori

El Ple ha aprovat també l’adhesió de l’Ajuntament d’Elx a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori amb l’objectiu de preservar el patrimoni rural des de l’àmbit urbanístic i territorial. Un organisme autònom de la Generalitat àgil eficaç i eficient que exercirà les potestats administratives de protecció de la legalitat urbanística en el cas de la comissió d’infraccions greus en tot el sòl no urbanitzable”, segons ha catalogat l’edil d’Urbanisme, Ana Arabid.

Tal com ha explicat l’edil “l’agència naix amb l’objectiu de protegir el sòl rural com a recurs natural, escàs, limitat i no renovable des de la perspectiva que la protecció més efectiva és la prevenció”.

A més, Elx serà la seu d’aquesta agència, la qual cosa, a part de formar part de l’aposta decidida de la Generalitat Valenciana per descentralitzar l’administració, és per a Elx un gran avantatge en termes de coordinació entre l’Ajuntament i l’organisme.