El projecte educatiu ‘Es busquen gegants’ celebra el seu últim acte del curs en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx

El projecte educatiu ‘Es busquen gegants’ celebra el seu últim acte del curs en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx

L’edil de Cooperació, Mariola Galiana, que ha inaugurat l’acte al costat d’altres autoritats, ha instat el públic integrat per alumnes de secundària a “tindre una ment crítica”


El lideratge juvenil s’erigeix com a pedra angular en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU. Per això, temes com el medi ambient, la inclusió social, la fi de la pobresa o la igualtat s’han donat cita aquest matí en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx de la mà del projecte ‘Es busquen gegants’ de Jovesólides, l’objectiu principal dels quals és fomentar l’activisme entre l’alumnat de secundària amb la finalitat d’afavorir el protagonisme i la participació del col·lectiu en la cerca de solucions cap a societats més sostenibles, igualitàries i tolerants.

L’esdeveniment, l’últim del present curs acadèmic i al qual han acudit estudiants de quart de l’ESO i primer de Batxiller dels instituts Tirant lo Blanc (Elx) i Haygón (Sant Vicent del Raspeig), ha sigut inaugurat per la regidora de Cooperació al Desenvolupament, Mariola Galiana, per la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Toñi Serna, i per la presidenta de Jovesólides, Lourdes Tafaner, també ha comptat amb la participació dels edils de Medi Ambient i Igualtat, Esther Díez i Mariano Valera, i de la directora general de Participació Ciutadana de la Generalitat, María Jesús Pérez.

La iniciativa de Jovesólides busca fomentar l’activisme entre la joventut de la regió per a afavorir el seu protagonisme i la participació a fi d’aconseguir una societat més sostenible, igualitària i tolerant

“El vostre paper és fonamental”, ha manifestat Mariola Galiana quan s’ha dirigit als alumnes, i ha agraït a Jovesólides i al Consell l’organització d’aquesta trobada a Elx i per la seua aposta activa en polítiques de cooperació, respectivament. La responsable municipal, que els ha animat a “tindre una ment crítica”, ha subratllat la importància de promoure esdeveniments com ‘Es busquen gegants’ per a inspirar la participació i el lideratge juvenil, i que “els joves tinguen veu en el futur i en el present a través de l’activisme”.

“Amb ‘Es busquen gegants’ formem joves portaveus per a defensar determinades causes relacionades amb els ODS, ha explicat Tafaner. En aquesta direcció, ha recordat que Jovesólides treballa “amb diversos instituts d’Elx i de la província d’Alacant”. Serna, per part seua, que ha agraït la invitació a l’acte, i a Galiana i a l’Ajuntament el seu esforç en matèria de Cooperació, ha encomiat la labor de Jovesólides i ha reiterat el suport institucional, tant del consistori com del Consell, que continuarà ostentant l’entitat a l’hora de capacitar a la joventut perquè “construïsquen el seu present com un objectiu de futur”.

Després de les al·locucions, els assistents han pogut escoltar Iker Avellanal, jove activista coordinador de l’Animal Save Movement, que ha cridat els seus coetanis a l’apoderament i així canviar el món hui per a “construir un futur empàtic”. A continuació, els edils Galiana, Díez i Valera han pogut interactuar amb l’alumnat, que ha compartit amb els representants polítics les reivindicacions socials treballades al llarg de l’any acadèmic i lligades a les regidories dirigides pels citats.

L’Ajuntament il·licità posseeix una ferma determinació en la defensa dels drets humans i en la consecució dels 17 ODS. Amb aquesta classe d’activitats, dona suport a la capacitació de la joventut com a líders i reforça el seu compromís amb les futures generacions per a aconseguir una societat més justa i igualitària, a més d’un entorn ecològicament sostenible.