Francisco de Borja Rodríguez Valverde guanya el premi d’Investigació de l’Arxiu Municipal

Francisco de Borja Rodríguez Valverde guanya el premi d’Investigació de l’Arxiu Municipal

“De vila a ciutat. El sexenni democràtic a Elx (1868-1874) és el projecte guanyador de la primera edició del certamen i aborda el període que va des de la Revolució de 1868 fins a Restauració Borbònica a la fi de 1874


Francisco de Borja Rodríguez Valverde ha sigut guardonat amb el premi d’Investigació “Arxiu Històric Municipal d’Elx” per “De vila a ciutat. El sexenni democràtic a Elx (1868-1874)“, una activitat que s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra aquest dimecres 9 de juny.

El projecte busca aportar informació del període que va des de la Revolució de 1868 fins a la Restauració de la monarquia borbònica a la fi de 1874. L’objectiu és realitzar un estudi de diferents aspectes de la vida local i de la societat il·licitana del moment. El premi té una dotació de 2.500 euros.

La proposta guanyadora passa per la consulta d’un ampli volum de fonts documentals i diferents tipologies. El jurat ha estat compost per la regidora de Cultura, Marga Antón, que ha actuat com a presidenta; Óscar Parrilla, tècnic de Cultura, secretari; Carmina Verdú, cap de secció de l’AHME, vocal; Martina Martínez, tècnica de l’AHME, vocal; María José Riquelme, tècnica de l’AHME, vocal, i Miguel Pérez Blasco, director de Museus.

El jurat ha valorat la presentació de les fonts documentals en relació amb la proposta de treball, els objectius del projecte i el període històric que ocupa. Cal destacar l’alta qualitat de tots els treballs presentats pel que la Regidoria de Cultura anima els joves investigadors al fet que ho tornen a intentar l’any que ve.