Igualtat crea l’‘Espai Elx LGTBI’ amb l’objectiu de promoure els drets, el respecte i la inclusió de la diversitat i de la identitat sexual

Igualtat crea l’‘Espai Elx LGTBI’ amb l’objectiu de promoure els drets, el respecte i la inclusió de la diversitat i de la identitat sexual

Mariano Valera, regidor de l’àrea, afirma que “en els pròxims anys volem elaborar el I Pla LGTBI de l’Ajuntament d’Elx contra la LGTBIfòbia”


La Regidoria d’Igualtat crea en la Casa de la Dona l’‘Espai Elx LGTBI’ amb l’objectiu de promoure, els drets, el respecte i la inclusió de la diversitat i de la identitat sexual. El regidor de l’àrea, Mariano Valera, ha presentat l’espai aquest matí i ha afirmat que “en els pròxims anys volem elaborar el I Pla LGTBI de l’Ajuntament d’Elx contra la LGTBIfòbia”.

Aquest lloc es posa a la disposició de la ciutadania il·licitana per a donar informació, formació, orientació, prevenció i sensibilització sobre la diversitat sexual i de gènere. A més d’elaborar el I pla, s’organitzaran les commemoracions de les dates assenyalades i es promocionarà el teixit associatiu LGTBI per a donar visibilitat al treball que cada entitat realitza a favor dels drets del col·lectiu. Una altra de les metes a aconseguir en aquest espai és la difusió de la taula de treball LGTBI, un òrgan de participació ciutadana per a construir un municipi més amigable amb la diversitat i que rebutge frontalment les agressions que es cometen per no complir la normativa sexual i de gènere.

L’‘Espai Elx LGTBI’ compta amb un pressupost de 24.000 euros i s’emmarca dins dels serveis inclusius de la Generalitat Valenciana, a més d’estar dins de l’atenció primària bàsica.

Exposició Referents

D’altra banda, a través d’aquest espai, es presenta l’exposició ‘Referents LGTBI Voices’, una exposició en la qual apareixen diferents figures rellevants d’aquest col·lectiu de diferents àmbits i disciplines com el cinema, la música, la política o l’esport. Són persones que, per utilitzar la seua lluita, el seu activisme i la seua rellevància pública han contribuït a una societat més plural, respectuosa, diversa i inclusiva.

Aquesta mostra s’inaugura el divendres a les 18.00 hores en el claustre de la biblioteca Municipal Pere Ibarra i es podrà visitar fins al 25 de juny. L’exposició ha sigut cedida per la Regidoria de Feminisme i Diversitat de l’Ajuntament de Fuenlabrada.