La direcció d’obres d’un dels edificis del Campus Tecnològic detecta problemes en unes làmines de la façana i decideix retirar-les totes

La direcció d’obres d’un dels edificis del Campus Tecnològic detecta problemes en unes làmines de la façana i decideix retirar-les totes

El dissabte una de les peces es va trencar i va provocar que diverses d’aquestes caigueren pel que sembla un defecte de fabricació


Un defecte de fabricació detectat en una partida de làmines d’un dels edificis del Campus Tecnològic que s’està construint al Parc Empresarial ha portat a l’empresa constructora a canviar tots els elements de la façana amb la finalitat d’evitar possibles incidents.

Dissabte passat es va desplomar una d’aquestes làmines que va provocar un efecte dòmino a la cantonada d’una de les quatre façanes de l’immoble, que van caure sense causar danys personals.

Aquest incident ha portat a la direcció de les obres, a l’empresa constructora i al subministrador del material, a examinar la causa del desplom que, segons les primeres dades, obeeix a un defecte del material en una determinada partida.

Una vintena d’aquestes làmines es van fabricar a Madrid durant l’últim temporal d’intens fred que va poder afectar l’enduriment del formigó i consegüentment, la seua resistència. De fet, els problemes s’han manifestat a partir de l’elevat increment de les temperatures que s’han produït el mes de maig i que ha accelerat la seua deterioració.

La dificultat per a localitzar les làmines defectuoses quan estan totes instal·lades (un total de 438 làmines de 4,5 metres de longitud) i amb l’objectiu de garantir la seguretat, la direcció de les obres i l’empresa han decidit canviar totes les làmines amb la finalitat d’evitar possibles incidents en el futur.

El desmuntatge de les làmines ha començat aquest dilluns, 31 de maig, per a accelerar la seua anàlisi i substitució. A més, es procedirà a realitzar els assajos tècnics necessaris per a garantir la resistència i la qualitat de cadascuna de les làmines que s’instal·laran de nou.

Tots els costos seran assumits per l’empresa constructora i pels proveïdors del material, segons han informat fonts de l’empresa municipal PIMESA, promotora de l’obra, el consell d’administració de la qual ha sigut informat d’aquesta situació.

Aquesta obra afectarà els terminis de lliurament de l’edifici que ja està quasi acabat i que està reservat per a la instal·lació de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

El pròxim consell d’administració, al mes de juny, avaluarà en informe tècnic de la direcció de les obres i adoptarà les mesures que s’estimen oportunes per a finalitzar les obres amb total garantia de qualitat en les làmines de la seua façana.