La Mostra de Teatre Amateur Óscar Martín conclou amb la representació de cinc noves obres aquesta setmana

La Mostra de Teatre Amateur Óscar Martín conclou amb la representació de cinc noves obres aquesta setmana

El festival DIVERSA s’acomiada amb la projecció de la pel·lícula Entre nosotras
Patrik, una obra multidisciplinària, arriba a L’Escorxador de la mà de l’artista txec David Matuška Olzín

Des del dimarts 22 fins al dissabte 26 de juny la Mostra de Teatre Amateur Óscar Martín prendrà l’escenari del Gran Teatre per a representar cada dia una obra diferent. Amb aquestes cinc noves representacions finalitza aquest festival de teatre amateur que no va poder celebrar-se l’any passat a causa de la pandèmia.

Del dimecres 23 al diumenge 27 de juny es podrà veure Entre nosotras als Cinemes Odeon, d’aquesta manera es tancarà el festival LGTBI+ DIVERSA. La pel·lícula narra la història de dues dones jubilades que estan secretament enamorades. Un dia les seues vides donaran un gir inesperat. Està pel·lícula compta amb l’aplicació mòbil Autodesc Mobile perquè les persones amb discapacitat visual puguen gaudir de la pel·lícula.

Aquest cap de setmana la companyia de teatre multidisciplinari Matuška Project oferirà una actuació en la qual combinarà teatre i música en el Centre Cultural L’Escorxador.

En l’Espai Hernandià segueix el cicle Creadores. Dones a cel descobert. Aquest divendres estarà convidada Matuskâ project sota el nom Quatre estacions.

Finalment, aquest dissabte 26 i diumenge 27 en el MAHE les famílies tindran l’oportunitat d’aprendre història mentre creen les seues pròpies joies prehistòriques.

mostra teatre jove oscar martin

Gran Teatre

Dimarts 22 de juny

Teatre Amateur: ¡Cinco estrellas por favor! per SHOAH, IES Tirant Lo Blanc

Entrades: Invitació en la taquilla del Gran Teatre

Horari: 20.00 hores.

Informació: Una jove tindrà el seu primer dia de treball, cara al públic, en un local 24 hores i, a més, a la nit. Haurà d’aprendre a tractar amb la “fauna” nocturna del barri i procurar que li posen bones valoracions per Internet. Haurà d’aprendre a valorar-se ella per a sobreviure.


Dimecres 23 de juny.

Teatre Amateur: El principito per Grup de teatre La Devesa

Entrades: Invitació en la taquilla del Gran Teatre

Horari: 20.00 hores.

Informació: Un pilot es troba perdut en el desert del Sàhara després que el seu avió patira una avaria, però per a la seua sorpresa, és allí on coneix un xicotet príncep provinent d’un planeta molt xicotet amb tres volcans i una rosa. El petit príncep parteix del seu asteroide B612 a una travessia per l’univers, en el qual descobreix l’estranya forma en què els adults veuen la vida. En aquest meravellós viatge el petit príncep comprén el valor de l’amor i l’amistat.


Dijous 24 de juny.

Teatre Amateur: Criaturas per Grup de teatre Quemarropa, IES La Torreta

Entrades: Invitació en la taquilla del Gran Teatre

Horari: 20.00 hores.

Informació: Criaturas ens mostra una visió de la infància i de l’edat adulta. L’autor atempta contra mares que odien els seus fills i que els utilitzen per a superar els seus propis drames, ironitza sobre xiquets perduts en un món que no acaben d’entendre. Ens ofereix una selecció de cartes als Reis Mags que amaguen els nostres desitjos més íntims. No hi ha víctimes, ataquen per igual pares i fills.


Divendres 25 de juny.

Teatre Amateur: Mal de amores per Grup Óscar Martín, IES Carrús

Entrades: Invitació en la taquilla del Gran Teatre

Horari: 20.00 hores.

Informació: Mal de amores és un carrusel d’històries vinculades a l’amor i (per què no?) al sexe com a motors del món. En el recorregut trobarem personatges i situacions absurdes, surrealistes, descarades, absurdes, extravagants, irreverents, destarotades… La idea era riure’ns, riure’ns junts, riure’ns de tot. Ens feia falta. I vaja que si ho hem fet.


Dissabte 26 de juny.

Teatre Amateur: Cantando bajo las balas per Cloenda Stres de Quatre

Entrades: Invitació en la taquilla del Gran Teatre

Horari: 20.00 hores.

Informació: Millán Astray era gallec. Millán Astray va fundar la legió. Millán Astray va ser Cavaller Legionari, per Déu i per la Pàtria. Però el que més li agradava a Millán Astray era cantar. Cantando bajo las balas narra el primer acte inaugural del que després seria el Franquisme; celebrat el 12 d’octubre de 1936 en el Paranimf de la Universitat de Salamanca. Aquell dia, anomenat dia de la raça. Aquesta és la història d’un duel, un duel entre la mort i la intel·ligència. Però aquest duel no ens l’explicarà la víctima, sinó que ens l’explicarà el botxí o, més ben dit: ens el cantarà el botxí

Cinemes Odeon

Del dimecres 23 al diumenge 27 de juny.

Cinema: Entre nosotras dirigida per Filippo Meneghetti (Francia).

Entrades: En taquilla Cinemes Odeon i Instanticket.

Sessions: 17.00 i 19.30 hores.

Informació: Nina i Madeleine, dues dones jubilades, estan secretament enamorades des de fa dècades. Encara que de cara als altres no són més que dues veïnes, venen i van d’una casa a l’altra i comparteixen la tendresa d’una vida en comú. Fins que un dia, la seua relació dona un gir a causa d’un succés inesperat. Aquesta pel·lícula compta amb el sistema auditiu Autodesc Mobile per a persones amb discapacitat visual.

L’Escorxador

Dissabte 26 de juny.

Teatr: Patrik per Companyia de teatre multidisciplinari Matuška Project

Entrades: En la taquilla del Gran Teatre, en Instanticket o una hora abans de l’espectacle en la taquilla de L’Escorxador

Horari: 21.00 hores

Informació: Patrik és una obra multidisciplinària que fusiona música en directe, poesia, arts escèniques i visuals de la mà de l’artista txec David Matuška Olzín. A través de la història tempestuosa de Patrik M. i Dana K. entrarem en el món d’emocions que evolucionen d’una manera orgànica al llarg de l’espectacle. Patrik és una història de superació personal.

Diumenge 27 de juny.

Taller: Aigües netes, aigües amb vida per Menuts i menudes artistes

Entrada: Inscripció per WhatsApp 684 082 555

Horari: 11.00 hores

Informació: Partint de diferents tonalitats de blau, així com de diferents materials d’aquest color, crearem una peça única en la qual parlarem de la importància de la conscienciació ambiental, del reciclatge i de la contaminació.

La Llotja

Divendres 25 i dissabte 26 de juny.

Teatre: Espai cuernos y el premio per Luis Castro

Entrades: Instanticket

Horari: 20.00 hores


Diumenge 27 de juny.

Teatre: El final per Erico D. Mävers

Entrades: Instanticket

Horari: 19.00 hores

Informació: La fi del món sembla un tema seriós, però en riem. Aquesta obra sembla ser de riure, però parla de coses serioses. L’humor i la ràbia dels qui no volem acceptar El final sense queixar-nos

Espai Hernandià

Divendres 25 de juny.

Cicle: Creadores. dones a cel descobert i com a convidada Matuskâ project

Entrades: Inscripció mitja hora abans de l’esdeveniment en l’Espai Hernandià

Horari: 20.00 hores

Informació: És un cicle de trobades multidisciplinària que pretén donar difusió i visibilitzar l’obra de dones l’impuls creatiu de les quals es desenvolupa en diferents branques de l’art.

MAHE

Dissabte 26 i diumenge 27 de juny.

Taller: Joieria Prehistòrica

Entrades: Reservar plaça telefonant al 966 658 203

Horari: 10.30 hores

Informació: Taller de collarets i polseres inspirats en la “joieria” prehistòrica. Com sempre contextualitzem el taller teòricament i relacionem amb les peces del MAHE.