La participació dels agents socials se suma a l’“Escó 28” com a novetats en el Debat de l’Estat del Municipi

La participació dels agents socials se suma a l’“Escó 28” com a novetats en el Debat de l’Estat del Municipi

Representants dels sindicats UGT i CCOO i de la Confederació empresarial CEV intervindran en la primera sessió


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha anunciat la participació dels agents socials en el Debat de l’Estat del Municipi, que se celebrar els pròxims dies 8 i 9 de juny al Centre de Congressos Ciutat d’Elx. Es tracta d’una novetat més que se suma a l’“Escó 28” o “Escó ciutadà” amb l’objectiu de millorar la participació de la ciutadania en la gestió pública.

”En aquesta edició del Debat de l’Estat del Municipi donem veu a la ciutadania a través de l’‘Escó 28’ i als agents socials amb l’objectiu d’ampliar la participació i de reforçar el control polític sobre el Govern Municipal”, ha assenyalat l’alcalde.

D’aquesta manera, el dia 8, al matí, intervindran els representants dels sindicats majoritaris CCOO i UGT, i el de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

L’alcalde, Carlos González, destaca que un total de 30 persones en representació de la societat il·licitana tindran l’oportunitat de participar en la jornada del dimarts 8 de juny

“Amb la intenció de continuar aprofundint en la idea de participació dels diferents col·lectius i entitats ciutadanes, en aquesta ocasió hem volgut convidar els agents socials, ja que comptar amb els representants d’empresaris i treballadors ens permetrà fer una valuosíssima reflexió, en el marc del debat, en relació amb el moment que estem vivint, els problemes amb els quals ens enfrontem i els reptes que cal afrontar”, afirma l’alcalde.

Carlos González ha destacat que, al marge de les intervencions dels grups polítics municipals que seran el dia 9, el dimarts prendran la paraula un total de 30 persones en representació dels consells sectorials municipals, del Consell Rector de VisitElche, de la Federació d’Associacions de Veïns i de les Juntes del Camp d’Elx.

El nostre propòsit és donar veu a tots els sectors de la ciutadania. La seua participació en aquest gran debat és fonamental per a prendre el pols a la ciutat i dirigir les polítiques municipals per a donar resposta a les seues demandes i inquietuds”, ha apuntat l’alcalde. A més, ha afegit que “en definitiva es tracta d’una iniciativa per a millorar la vida dels il·licitans i de les il·licitanes i per a avançar en la qualitat de la nostra democràcia”.

Carlos González també ha posat en relleu que “Elx és una de les poques ciutats que organitzen un debat amb aquest grau de participació de la societat civil”. Així mateix, l’alcalde ha destacat que “volem que siga un debat que reflectisca el pluralisme que impera a la ciutat i un exemple democràtic de deliberació respectuosa entre les diferents visions de la ciutat i entre formacions polítiques que pensen de diferent manera”.